Slovenija
21 ogledov

Množic ni, zanimanje je

Razprodaje. Zaradi predhodnih znižanj v trgovinah ni pretirane gneče. (Foto: Nik Žurnal24 main
Razprodaje. Zaradi predhodnih znižanj v trgovinah ni pretirane gneče.

"Prvi dan razprodaj je še vedno motiv za nakup, zato je obiskanost naših trgovin tudi na ta dan zelo visoka, predvsem popoldne," je o začetku zimskih razprodaj, ki so prinesle dodatne popuste na v večini trgovin že tako nizke decembrske praznične cene izdelkov, povedala Martina Medvešček iz verige trgovin z oblačili Mango. "Časi, ko so trgovske police pritegnile množice, so mimo, in tega se dobro zavedamo," je dodala.

Preverite začetne cene
Tržna inšpekcija je te dni zaradi razprodaj poostrila nadzor nad poslovno prakso trgovin, saj so kršitve pravil razmeroma pogoste. Pri nakupovanju bodite zato pozorni na to, ali je cena res znižana – ob znižani ceni mora biti po zakonu obvezno navedena prvotna –, in na to, ali oglaševana znižanja res držijo. V primeru kršitev lahko obvestite Tržni inšpektorat Republike Slovenije.

Zamenjave le na spletu
Prodajalec vam je blago dolžan zamenjati le, če ima napako, ki ni bila označena, opozarjajo na tržnem inšpektoratu. V drugih primerih ste prepuščeni dobri volji prodajalca oziroma poslovnim običajem trgovine. Brez razloga vam bodo kupljeno zamenjali le pri nakupih prek spleta, kjer lahko izdelek vrnete v 14 dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.