Slovenija
23 ogledov

Množičen odhod s Facebooka

Facebook je od jutra zapustilo več kot 26 tisoč uporabnikov. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Današnji dan bo zaznamovan kot "skupinski samomor" profilov na Facebooku. Slednjega je zaradi nove politike o zasebnosti izbrisalo več kot 26 tisoč ljudi.

Skupina nezadovoljnih Facebookovih uporabnikov poziva druge uporabnike, naj izbrišejo svoj Facebook profil. Skupina namreč na spletni strani QuitFacebookDay.com (Dan za opustitev Facebooka, op. a.) poziva uporabnike te socialne mreže, da se zavežejo, da bodo zapustili Facebook 31. maja, in sicer tako, da se podpišejo pod peticijo. Na omenjeni spletni strani je zapisano, da je svoj profil zaprlo več kot 26 tisoč ljudi, število pa se iz minute v minuto povečuje. Eden izmed razlogov za to početje je zasebnost.

Uradna Facebookova izjava o politiki nastavitev zasebnosti (privacy settings) ponuja okoli 50 nastavitev in prek 170 različnih možnosti.

Zadnje Facebookove spremembe nastavitev zasebnosti so namreč dvignile veliko prahu okoli kratenja pravic uporabnikov, začelo pa je naraščati tudi povpraševanje po izbrisu svojih računov. Medtem ko pri priljubljenem socialnem omrežju trdijo, da gre za izboljšano verzijo, se uporabniki pritožujejo nad kratenjem njihovih pravic. "Če se strinjate, da Facebook ne spoštuje vas, vaših zasebnih podatkov ali prihodnosti spleta, se nam pridružite," pojasnjujejo ustanovitelji skupine.

6. junija bo protest

Za tiste, ki nasprotujejo Facebookovi novi politiki, a se mu ne morejo zlahka odpovedati, so ustanovitelji skupine pripravili možnost, ki od uporabnika ne zahteva, da se takoj poslovi od Facebooka. Facebook Protest namreč protestira proti Facebookovim zadnjim spremembam k večji odprtosti s tem, da za 6. junija predlaga bojkot vseh uslug, ki jih Facebook ponuja. Če se boste protestu pridružili, se morate iz svojega računa odjaviti najpozneje 5. junija zvečer.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.