Slovenija
5163 ogledov

Množični pretep, ženska s sekiro v roki, policijski streli

Policija Gregor Prebil
Policisti primer vodijo kot poskus uboja.

Policija je po petkovem množičnem pretepu v Krškem zaradi suma poskusa uboja pridržala dva moška, stara 30 in 23 let. V množičnem pretepu, kjer so posamezniki uporabljali od mačete do sekire, so se znašli člani dveh družin, ki se med seboj poznajo, policija pa je za njihovo umiritev uporabila tudi opozorilne strele, so navedli na policiji.

Množičen pretep je izbruhnil v petek zvečer pred prodajalno v Krškem. Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto, je operativno komunikacijski center po 19. uri prejel več klicev na pomoč, zato so tja napotili več policijskih patrulj.

Opozorilni streli policije

Policista iz Krškega, ki sta prva prihitela na kraj, sta našla močno okrvavljenega starejšega moškega, v njegovi bližini pa žensko s sekiro v roki; ženska je sekiro na ukaz policistov odložila. Med postopkom sta policista zaznala pretep še med tremi osebami, ki pa policijskega ukaza, naj prenehajo s pretepom, niso upoštevale. Zato so policisti izstrelili tudi nekaj opozorilnih strelov.

Kot so dogajanje opisali na PU Novo mesto, je eden od udeležencev v roki držal mačeto, s katero je nameraval zamahniti proti drugemu, zato je policist izstrelil opozorilni strel in tako preprečil napad. Drugi udeleženec ukazov policistov ni upošteval in je s kolom udarjal moškega, ki je ležal na tleh. Zato so policisti sprožili še en opozorilni strel. Zoper udeležence pretepa so morali uporabiti prisilna sredstva, da so jih obvladali. Zasegli so jim tudi nevarne predmete.

Spor med družinama

Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin pretepa. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih pa je bil vzrok za pretep spor med člani dveh družin, ki se med sabo poznajo. 30-letnemu in 23-letnemu napadalcu so odvzeli prostost in odredili pridržanje zaradi suma poskusa uboja. 

Tri poškodovane osebe so reševalci odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah gre pri vseh za lažje poškodbe, so še sporočili s policije.

lisice pripor aretacija Slovenija Policija prijela moža, ki naj bi zažgal ženo

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 24
  • Detel5ica 16:43 17.avgust 2020.

    A na Zurnalu ne znate napisat oz. bolje : ne upate napisat, da je bil spopad dveh romskih družin

  • sam1 16:37 17.avgust 2020.

    To so tisti nabiti z energijo po uporabi vaučerjev v Portorožu....

  • Ender3 16:06 17.avgust 2020.

    Cigani ali kakšna posebna Ivekova sekta. Kaj vse morajo policisti obravnavati, da imamo drugi mir in varnost.!