Slovenija
9 ogledov

Mobilniki z Googlovim motorjem

Google - beseda, ki je zaznamovala desetletje. Žurnal24 main
Google je predstavil načrte o lastnem operacijskem sistemu za mobilnike, ki naj bi dodobra spremenil trg teh napravic.

Programska oprema naj bi precej pospešila delovanje mobilnega servisa, zato bodo lahko telefoni postali precej cenejši. Zaradi hitrosti bo uporaba interneta na telefonih postala veliko lažja in zato bolj dosegljiva pri uporabnikih, napovedujejo pri Googlu. Razvijalci novih aplikacij bodo programsko kodo operacijskega sistema dobili zastonj.

Pri razvoju operacijskega sistema sodeluje s štirimi velikimi svetovnimi proizvajalci mobilnikov: Samsungom, HTC, Motorolo in LG. Tudi sicer je v Googlovo združenje Open Handset Alliance združenih 34 podjetij, tudi proizvajalci čipov in telefonov.

Prvi telefoni s Googlovo programsko opremo bodo na trg prišli v drugi polovici prihodnjega leta in naj bi predstavljali resno cenovno grožnjo proizvajalcem operacijskih sistemov, med katere spadajo Microsoft, Research in Motion, Palm in Symbian.

Kljub špekulacijam v zadnjih tednih pa pri Googlu niso sporočili ničesar glede morebitne proizvodnje lastnega mobilnika, ki ga v javnosti že poimenujejo Gphone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.