Slovenija
12 ogledov

Mobilno nadpovprečni

Zvočna kakovost klicev je med operaterji primerljiva. Žurnal24 main
Omrežji Mobitela in Simobila sta med seboj primerljivi, pri izbiri glejte le na to, koliko zaračunata.
 

Kako je potekal test

Postopek. Nemško podjetje P3 je v prvi polovici julija z avtomobilom, polnim anten in elektronike, po Sloveniji naredilo 2.500 kilometrov. Od vsakega operaterja so pridobili dve SIM-kartici, nastavitev pa niso spreminjali. Meritve so potekale za vse tri operaterje hkrati med vožnjo in stacionarno.

To na podlagi ugotovitev prvega neodvisnega testa slovenskih mobilnih omrežij, ki ga je za revijo Connect opravilo nemško podjetje P3, predlaga Andrej Mihelič , odgovorni urednik Connecta.

Od skupaj tisoč možnih točk jih je Mobitel zbral 899, Simobil 856, Tušmobil pa 767.

Vsa omrežja: Mobitelovo, Simobilovo in Tušmobilovo so nad povprečno kakovostjo omrežja v Evropi, ugotavlja Mihelič, ki sicer Tušmobil odsvetuje vsem, ki so občutljivi na kakovost in hitrost prenosa podatkov.


Na grafu predstavljamo povprečno hitrost prenosa podatkov pri operaterjih. Za povečavo kliknite na sliko. © Žurnal24 grafika

 
V Tušmobilovem omrežju, ki ga še gradijo, tam, kjer ga ni, pa uporabniki gostujejo v Mobitelovem, se je med vožnjo po avtocestah in zunaj naselja prekinilo več kot sedem odstotkov klicev, v večjih mestih pa celo manj kot pri konkurentih.

Zvočna kakovost klicev je med operaterji primerljiva.

Tušmobil je po skupnih rezultatih zaradi izjemno "čistih" klicev v mestih celo prehitel tekmeca, je pa imel skoraj deset odstotkov dohodnih klicev tako slabe kakovosti, da jih je bilo treba prekiniti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.