Slovenija
15 ogledov

Mobivelikana s šibko baterijo

(Foto: Miha Pečoler) Žurnal24 main
X10 in legend trenutno spadata v sam vrh ponudbe mobilnih telefonov.

HTC legend in sony ericsson xperia X10 ponujata GPS-navigacijo in se ponašata z odlično povezljivostjo; a z enkratnim polnjenjem baterije delujeta le en dan.

Oba pa sta trenutno v samem vrhu ponudbe mobilnih telefonov na našem tržišču in oba poganja vse bolj priljubljen Googlov operacijski sistem Android. X10 se ponaša še s starejšo različico 1.6, a ga dopolnjuje na pogled prijeten Sony Ericssonov uporabniški vmesnik.

Hitro brskanje po spletu
Legend ima zmogljiv zaslon – 320 x 480 slikovnih točk, X10 pa 480 x 854 slikovnih točk. Uporabniška izkušnja z zadnjim je zato nekoliko bogatejša, a zaradi svoje velikosti lahko koga odvrne od nakupa. Za sprehajanje po uporabniškem vmesniku legend ponuja še optični senzor, ki nadomešča večsmerno navigacijsko tipko. Ohišje je izdelano iz enega samega kosa aluminija, vprašljiva je le kakovost pokrovčka za baterijo, ki ni nameščen dovolj čvrsto. Ohišje X10 je povsem plastično, a kakovostno, površina zaslona pa je odporna na praske. S povezavama HSDPA in wi-fi oba omogočata hitro brskanje po spletu.

Sony Ericsson xperia X10
Cena: 600 evrov
Kamera: 8,1 milijona slikovnih točk, LED-bliskavica, samodejno ostrenje.
Pomnilnik: pomnilniška kartica microSD (8 GB), 1 GB notranjega pomnilnika.
Prednosti: Štiripalčen zaslon, operacijski sistem Android 1.6, odlična kamera.
Slabosti: Velikost telefona, mestoma počasen uporabniški vmesnik, baterija zagotavlja le en dan delovanja.

HTC legend
Cena: 496 evrov
Kamera: Pet milijonov slikovnih točk, LED-bliskavica, samodejno ostrenje.
Pomnilnik: pomnilniška kartica microSD (2 GB).
Prednosti: Odličen zaslon amoled, odziven uporabniški vmesnik, operacijski sistem Android 2.1 s HTC Sense, ohišje iz enega kosa.
Slabosti: Pokrovček za baterijo je ohlapno nameščen, baterija zagotavlja le dober dan delovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.