Slovenija
20 ogledov

Moč bloka ni zacementirana

Darja Radić Žurnal24 main
TEŠ. Stavka do nadaljnjega zamrznjena. Po Golobu še Medved o Rotniku.

"Stavka bo do nadaljnjega zamrznjena," je po sinočnjem sestanku stavkovnega odbora pojasnil Branko Sevčnikar, predsednik podjetniškega sindikata v Tešu. Razlog: niso pridobili vseh mnenj, med njimi čakajo tudi še na mnenje agencije za upravljanje kapitalskih naložb kot lastnika.

"To je čista izmišljotina"

Odziv. “Izjava Roberta Goloba je v celoti izmišljena.” Tako sta se na intervju iz sobotnega Žurnala odzvala Matjaž Han, SD, in Janez Kopač, direktor direktorata za energijo.

Golob je izjavil, da so se poslanci SD in Kopač dogovorili, da se gre naprej z blokom 6 in združevanjem energetike, v zameno bi žrtvovali Rotnika, Milan Medved pa bi ostal direktor Premogovnika Velenje. Kopač in Han trdita, da so na sestanku obravnavali zakon o skladu za razgradnjo Jedrske elektrarne Krško.

Sevčnikar se je včeraj sestal tudi z vladnim svetovalcem za socialni dialog Milošem Pavlico. Ta jim je dejal, da podpora bloku 6 ni vprašljiva.

Neuradno pa je slišati, da bo ministrica za gospodarstvo Darja Radić od nadzornikov Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) zahtevala “totalno revizijo” projekta in da moč bloka 6 še ni zacementirana.

Predvidena je namreč 600-megavatna turbina; ali bo ostala taka ali bo zmanjšana, denimo na 300 ali 400 megavatov, bo odvisno od izsledkov revizije.

Včeraj se je v zvezi z razrešitvijo Uroša Rotnika oglasil tudi prvi mož Premogovnika Velenje Milan Medved. “Odločno poudarjamo, da direktor Milan Medved ni sodeloval v nobenih razgovorih v zvezi z odstavitvijo Uroša Rotnika,” so sporočili s Premogovnika Velenje.

V sobotnem intervjuju je Robert Golob izjavil, da je bil del dogovora o Rotnikovi razrešitvi to, da Medved ostane na položaju, ne pa da je Medved sodeloval pri pogovorih.

“Te izmišljotine v medije načrtno pošiljajo tisti, ki želijo rušiti enotnost Šaleške doline v podpori izgradnji bloka 6,”
menijo Premogovniku Velenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.