Slovenija
41 ogledov

Močan dež in veter najhujša s petka na soboto

vreme dež dežnik Shutterstock
Od sončnih in toplih dni se moramo za nekaj časa posloviti. Ponekod se je vreme skisalo že sinoči, slabo vreme z dežjem je napovedano do nedelje. Za vzhod države so meteorologi napovedali oranžno stopnjo ogroženosti.

Preglavice je vreme že sinoči povzročalo v Prekmurju, kjer je toča velika kot lešnik uničevala vrtnine.

V Gornji Radgoni je v hišo udarila strela, ki je zanetila požar. 

Od danes do sobote lahko na nekaterih področjih južne in vzhodne Slovenije zapade več kot sto litrov dežja na kvadratni meter.

Za kraje v tem delu države je zato razglašena oranžna stopnja ogroženosti. Meteorologi zato opozarjajo, da lahko meteorna voda povzroči težave pri odtekanju, poplavijo lahko nekateri potoki pa tudi reke. 

Tudi veter se bo okrepil, na vzhodu države bo pihal s hitrostjo do 70 kilometrov na uro, na Primorskem bo burja pihala okoli sto kilometrov na uro.  

V soboto čez dan bodo padavine počasi slabele, polegel se bo tudi veter. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.