Slovenija
2114 ogledov

Močan dež, veter in sneženje: Drevo padlo na osebni avtomobil

Sneg Profimedia
Močno deževje, veter in sneženje so povzročali preglavice po vsej državi.

V popoldanskem in večernem času se je na območju Gorjuš, Koprivnika in Nomenja v bohinjski občini po poročanju republiške uprave za zaščito in reševanje zaradi sneženja podrlo več dreves, ki so ovirala promet in zaprla nekaj lokalnih cest. 

Sneg in veter podirala drevesa na Koroškem

Več dreves se je zaradi deževja, vetra in sneženja podrlo tudi na lokalne ceste na območju Bistre, Jazbine, Koprivne, Črne na Koroškem in Podpece na Koroškem. "Eno drevo je padlo na osebno vozilo, vendar nihče ni bil poškodovan," poroča URSZR. "Zaradi podrtih električnih drogov je del območja brez električne energije."

Ponekod na Koroškem močno sneži. Prihaja do snegoloma. Gibanje v bližini dreves, v in ob gozdovih je zelo nevarno. Gasilci imajo ponekod polne roke dela.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 11. oktober 2020

Brez električne energije so zaradi močnega sneženja ostali tudi na območju Brega v Mežici. Na lokalno cesto na Nicini v prevaljski občini je zdrsnil zemeljski plaz, velikosti okoli 80 kvadratnih metrov. Več dreves se je podrlo tudi na območju Leš, Prisoj, Breznice in Šentanela. 

Prav tako so morali podrta drevesa odstranjevati v občini Ravne na Koroškem, medtem ko je v občini Dravograd preglavice povzročala meteorna voda, ki je zalila lokalno cesto in ogrozila kleti dveh stanovanjskih hiš v Otiškem vrhu. 

Debela snežna odeja je prekrila tudi Kope, kjer bo še nekaj ur močno snežilo. Brez ustrezne zimske opreme se v višje...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 11. oktober 2020

V Ribnici na Pohorju se je zaradi teže snega na regionalno cesto podrlo drevo in zaprlo polovico voznega pasu, prav tako je promet oviralo drevo, ki se je podrlo v naselju Vumat v občini Podvelka. Na območju občine Zreče se je na cesti iz Zreč proti Rogli podrlo več dreves. 

V Savinjski dolini so imeli težave zaradi meteorne vode, ki je zalila stanovanjski objekt v Žalcu. Voda je vdrla tudi v več stanovanjskih in gospodarskih objektov na območju Celja. Podobne težave so imeli v naselju Tirna v občini Zagorje ob Savi ter v občini Radeče. 

Cesta na Roglo pred nekaj trenutki, kjer močno sneži! Brez ustrezne zimske opreme je cesta neprevozna Ela Kramar, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 11. oktober 2020

V osrednji Sloveniji voda zalivala kleti

Na Kočevskem je voda zalila dve stanovanjski hiši skozi streho, na Postojnskem pa je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Težave z meteorno vodo so imeli tudi na širšem ljubljanskem območju - na Vrhniki je voda zalila več kleti, prav tako v Borovnici, medtem ko so na območju Domžal gasilci posredovali pri dvigu podtalnice v kleti večstanovanjske stavbe. Meteorna voda je zalila tudi garažo stanovanjskega objekta v Škofljici, v Ljubljani pa kletno etažo večstanovanjske stavbe. "Naraščajoč vodotok pa je ogrožal stanovanjski objekt," so še zapisali pri URSZR. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.