Slovenija
13728 ogledov

Podiralo drevesa, odnašalo strehe, a ni še konec!

Vetrolom veter neurje podrta drevesa
Močan veter je podiral številna drevesa, ki so ovirala promet, odnesel tudi streho šole ... Arso opozarja na soboto popoldan in zvečer ...

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je močan veter ponoči podiral tudi drevesa, ki so ovirala promet. Tako so imeli delavci cestnega podjetja veliko dela z drevesi na relaciji Slovenj Gradec - Kotlje, v naselju Sele, na relaciji Slovenj Gradec - Kope, v naselju Legen v občini Slovenj Gradec in v naselju Otiški vrh.

Po izdanem opozorilu Agencije RS za okolje (Arso) bo danes popoldan in zvečer pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo zvečer predvsem v severovzhodnih krajih v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Oslabel bo v noči na nedeljo.

Po poročanju STA je močan severni veter, ki je v petek dopoldne v sunkih dosegal hitrost do 70 kilometrov na uro, povzročil nekaj težav na območju občin Kranj, Radovljica, Žirovnica, Dravograd in Ormož. Med drugim je spet odkril del strehe na gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju, kjer je še močnejši severnik v začetku tega meseca povzročil veliko škodo.

Predvsem na območju omenjenih petih občin so sunki vetra v petek podrli štiri drevesa, odkrili tri strehe objektov, nekaj težav so povzročali tudi v cestnem prometu.

Kakšno vreme nas čaka

"Danes bo na vzhodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli šest, drugod od osem do 13 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu. 

Nedelja bo žal oblačna, padavine bodo od zahoda čez dan postopno zajele vso Slovenijo: "Meja sneženja bo večinoma nad 1.200 metrov, na severozahodu in severu lahko do okoli 900 metrov nadmorske višine. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo."

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 8, ob morju 10, najvišje dnevne od 7 do 13, na severozahodu od 1 do 4 stopinje Celzija.

V noči na ponedeljek bodo padavine po napovedi meteorologov prehodno ponehale, tudi veter bo prehodno oslabel. V ponedeljek bo na vzhodu zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod pa večinoma oblačno. Spet bo zapihal jugozahodnik. Dopoldne se bodo padavine pojavljale v zahodnih krajih, popoldne se bodo počasi širile proti vzhodu.

V torek bo oblačno in deževno, dež bo čez dan slabel. Nekoliko hladneje bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.