Slovenija
42 ogledov

Močna burja: Veter prevrnil kontejner na avto z dvema osebama v njem

Luka Koper Arhiv Luka Koper
Močni sunki burje povzročajo številne nevšečnosti. Na Hrvaškem so za Istro razglasili celo rdeči alarm.

Nekaj pred 13. uro je močan sunek vetra v koprskem tovornem pristanišču prevrnil prazen ladijski zabojnik na osebni avtomobil. Gasilci so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, drugi pa se je iz vozila rešil sam.

Oba poškodovana sta zaposlena v Luki Koper in sta se s službenim vozilom takrat peljala zaposlena z avtomobilskega terminala. Predstavnik Luke Koper Sebastjan Šik je za Primorske novice povedal, da so reševalci zaradi poškodb enega odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, drugi pa naj bi utrpel le nekaj prask.

Policija in vojska iskali tudi suparja

Močan veter pa je odnesel tudi suparja iz Ankarana. V njegovo reševanje se vključil tudi čoln pristaniške kapitanije, policije ter helikopter Slovenske vojske, po podatkih uprave za zaščito in reševanje pa naj bi moški okoli 15. ure sam in nepoškodovan prišel iz vode v Izoli.

Močni sunki burje so na Primorskem podrli tudi nekaj dreves, snel se je tudi električni vodnik. Zaradi burje pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 t (1. stopnja) na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med CP Nanos in Ajdovščino.

Na Hrvaškem rdeči alarm

Na sosednjem Hrvaškem pa so zaradi možnosti orkanske burje razglasili rdeči alarm na območju Istre in severnem primorju. Gorskemu kotarju in Liki pa grozi neurje z močnim vetrom in dežjem, ponekod snegom

Poleg cestih omejitev za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, pa so prekinili tudi trajektni liniji  Stinica-Mišnjak (Rab) in Prizna-Žigljen (Pag) ter katamaranski liniji Novalja-Rab-Rijeka in Mali Lošinj-Rijeka.

http://www.meteoalarm.eu/maps/HR-160313.gif

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.