Slovenija
8111 ogledov

"Moji družini želim zdravja in da me ne bi zapustil še očka."

Darila Dedku mrazu
1/15
ZPM Ljubljana Moste-Polje
"To so otroci, ki so pogosto lačni, prestrašeni, zapostavljeni, prezrti, ki hodijo decembra po mrazu brez bunde ali pa z luknjo v čevlju."

V sklopu projekta Glas generacije in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje objavljamo še zadnji letošnji del s pismi otrok iz socialnega dna za dedka Mraza ali Božička. Gre za otroke, ki so pogosto lačni, sladkarije pa zanje niso nekaj samoumevnega. Zato si mnogi zaželijo tudi kakšno čokolado, številni si želijo predvsem oblek ali obutve, mnogi pa imajo prav zanimive otroške želje.

Nekatere želje so takšne, da jih je v tem koronačasu nemogoče izpolniti. Zato izberete otroka in mu zavijete nekaj drugega, ki je primerno njegovi starosti. Na koncu članka je tudi seznam potrebščin, ki jih otroci najbolj potrebujejo. V vsakem primeru bodo izjemno veseli lepo zavitega darilca.

Ob prvem sklopu pisemc ste se bralci zelo potrudili in izpolnili vse želje otrok. Še več, otroci iz socialnega dna, ki niso imeli možnosti napisati pisma, bodo z vašo pomočjo prejeli več kot sto splošnih darilc, številni ste na račun za darila nakazali tudi radodarne vsote, s katerimi boste razveselili še dodatne otroke. Spodaj je nov seznam otrok s prazničnimi željami, ki jih lahko pomagate izpolniti. Na dnu članka je seznam stvari, ki jih lahko kupite v splošnem darilu enemu od otrok iz socialnega dna.

“Hvala, da niste pogledali stran”

Tudi v preteklih letih smo s pomočjo bralcev za decembrske praznike obdarovali otroke iz socialnega dna, lani so bili med njimi tudi otroci iz okolice Grosuplja.

"Lansko leto je Žurnal24.si z vami, njihovimi srčnimi bralkami in bralci polepšal praznični čas mnogim socialno ranljivim otrokom. Gre za otroke ki jih mi, ki z njimi delamo vsak dan, dobro poznamo,” pravi Taja T. Berk, vodja VGC Skupna točka Grosuplje.

To so otroci, ki so pogosto lačni, prestrašeni, zapostavljeni, prezrti, ki hodijo decembra po mrazu brez bunde ali pa z luknjo v čevlju. Večina jih živi v velikem pomanjkanju, pogosto ležejo lačni spat.

Taja T. Berk

“Nek poseben sijaj imajo ti otroci v očeh. Videli in doživeli so že marsikaj. Zlahka jih opaziš, tudi v množici otrok, okolica jih praviloma skoraj vedno izda: na glas ali potiho,” opisuje.

“In nekaj teh otrok je lani dobilo darilo. Kako so se razveselili. Ta darila so bila samo zanje. Nemalokrat tako darilo otroku olajša šolanje. Na primer, ko je otrok dobil novo nalivno pero. Ohranja zdravje, ko dobi novo bundico ali pa izpolni skrito otroško željo,” pravi Taja, ki se v imenu otrok, njihovih staršev ali skrbnikov srčnim bralcem in bralkam iskreno zahvaljuje: “Hvala, hvala za vsa darila. Hvala, da niste pogledali stran. Hvala, da ste otrokom polepšali praznike. In hvala, res hvala, da vam je mar."

Darila iz leta 2019 | Avtor: Darila iz leta 2019 A. Š. Darila iz leta 2019 A. Š.

Na naš naslov so priromale tudi številne kratke zahvale mamic, dve izpostavljamo:

“Iskrena hvala za darila za moje otroke. Z možem sva bila ganjena. Otroci so bili presrečni. Polepšali ste nam praznike in življenje. Hvala in naj vam bo 1000 krat povrnjeno,” je zapisala ena od mamic.

“Najlepša hvala, da ste obdarili moje otroke. Zelo so bili veseli. To je bil najlepši december za nas,” je zapisala druga.

Prilagoditve zaradi pandemije

Letos so žal okoliščine zaradi koronakrize nekoliko težje, zato smo zbiranje darilc prilagodili. Ker ne vemo, ali bo pandemija v decembru vztrajala, boste letos darilca pošiljali ali vročali v zbirni center ZPM. Če imate možnost za varen nakup, lahko kupite darilce osebno, ga zavijete in pošljete z dopisanim imenom za otroka. Prav tako lahko darilce prek spleta naročite na svoj naslov, zavijete darilo, napišete otroku tudi kakšno pisemce v imenu dedka Mraza ali Božička in ga nato pošljete. Takšnih skrbno zavitih daril in z voščilnico bodo otroci najbolj srečni.

Darila iz leta 2019 | Avtor: Darila iz leta 2019 A. Š. Darila iz leta 2019 A. Š.
Bo pa možen nakup daril prek spleta, ki jih bodo nato zavili v točkah ZPM, otrokom boste letos lahko kupili darilni bon za nakup obleke ali para čevljev, letos pa so na željo nekaterih bralcev na ZPM odprli tudi račun za namen naše akcije. Tako lahko po svoji zmožnosti nakažete svojo darilno vsoto, s katero bodo kupili darila oziroma kupone za otroke. Zbrani znesek in število dodatnih darilc bomo objavili v decembrskem članku.

V letošnji akciji bomo skupaj objavli sto pisemc in risbic ter želja otrok, ki jih boste lahko izbrali in obdarili. Ko izberete otroka, pošljite elektronsko sporočilo z imenom otroka na anja.darila@gmail.com. V roku 24-ih ur vam bomo poslali nadaljna navodila za obdarovanje svojega otroka. Pri otrocih v članku piše, ali so še prosti, ali so že dobili svojega Dedka Mraza ali Božička.

Kot boste videli, so nekatere želje otrok skromne, nekateri bi radi, da dobri mož obdari celo družino, spet drugi imajo večje želje. Vsak naj obdaruje po svojih zmožnostih, tako kot bi to počeli za svojega otroka.

Nekateri otroci si želijo predvsem kakšne obleke ali čevljev, v tem primeru priporočamo nakup bona, saj večina otrok ni dopisala velikosti ali starosti.

Darilca se bodo zbirala vse do 15. decembra, zato v primeru spletnega nakupa pohitite, da bo prišlo darilce pravočasno pod jelko otrok. Če bi želeli kupiti otrokom splošna darilca, je na dnu članka seznam potrebščin, ki jih najbolj potrebujejo.

Če bi želeli nakazati darilno vsoto za nakup darilc, je na dnu članka tudi račun za ta namen.

Zadnji letošnji sklop pisem

V akciji smo skupno objavili več kot sto pisem, zadnje objavljamo danes. Vsi otroci so ob pismih tudi kaj narisali, veliko risbic in slikic je objavljenih v današnji fotogaleriji.

Ž - 116 - deklica - ODDANA

Želi si LOL punčke glamper 4 v 1 avtodom.

(Narisala je grad) (Zaradi koronakrize je igračko skoraj nemogoče najti, zato predlagamo kakšno drugo presenečenje z motivom LOL, deklice imajo rade tudi sete za ustvarjanje, odejo, vzglavnik, sladkarije ... op. p.)

Ž - 109 - deček - ODDAN

Dobri decembrski mož, v letu 2021 si želim zdravja in razumevanja v naši družini, šolanje v šoli in mikrofon na stojalu za boljšo komunikacijo preko računalnika. Hvala za izpolnjeno željo in veliko smeha ter zdravja.

Ž - 102 - deklica, 10 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz. Hvala za darila, ki si mi jih podaril že prejšnja leta in hvala za darila, ki mi jih boš še podaril. Srečne praznike! Moja želja je L action pop figure.  (Zaradi koronakrize je igračko skoraj nemogoče najti, zato predlagamo kakšno drugo presenečenje, deklice imajo rade tudi sete za ustvarjanje, barvanje, odejo, vzglavnik, dodatke za lase ... op. p.)

Ž - 133 - deklica, 11 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz, zelo si želim POP animation Funko Avatar Last Airbender 7 pc 3.75 POP Figure set - Katara - Aang - Irah - Sakka - Zuko - Toph & Appa. Zelo se veselim. To so junaki iz risanke avatar. 

(Zaradi koronakrize je igračko nemogoče najti, zato predlagamo kakšno drugo presenečenje, deklice imajo rade tudi sete za ustvarjanje, odejo, vzglavnik, sladkarije ali darilni bon ... op. p.)

L - 400 deček - ODDAN

Dragi dedek Mraz, želim si dron, ker je mami bolana in mi ga ne more kupiti. Mami prinesi zdravje prosim (narisal je božično drevo z dvemi darili) (Tu je mišljen otroški majhen dron, ker je nakup takšnih igrač zdaj otežen, lahko kupite kakšno drugo presenečenje ali darilni bon, saj nimamo starosti otroka op. p.)

L - 204, deklica, 2 leti - ODDANA

Dragi dedek Mraz. Jaz sem tista navihana, vesela, razigrana punčka, celo leto sem bila pridna. Ker se zelo rada igram tudi zunaj, bi si zelo zelo želela, da bi tudi jaz končno dobila kolo, tako s pomožnimi koleščki. Ne bi se pa branila tudi kakšne sladkarije, saj sem sladkosnedni otrok. Hvala, ker si prebral moje pismo (Narisala je barvano umetnino, pismo je pisala mamica. Zaradi koronakrize je darilo težko najti, zato predlagamo kakšno drugo presenečenje, deklice imajo rade tudi plišaste igrače, mehko odejo, vzglavnik z lepim motivom, žogo, igračko primerno za dvoletnico, sladkarije ... op. p.))

L - 205, deklica, 6 let - ODDANA

Dragi Božiček in dedek Mraz. Želim si dojenčico cry babies zajčka, kakšno sladkarijo kinder ali mogoče kaj za obleči od Frozen. Hvala (Narisala je zajčka. Zaradi koronakrize je igračko nemogoče najti, zato predlagamo kakšno drugo presenečenje z motivom FROZEN. op. p.)

L - 206, deklica, 10 let - ODDANA

Dedek Mraz zelo, zelo, zelo, zelo si želim plišasto ogromno igračo in pižamo, da bom lahko spala z njo. Zelo imam rada dedka Mraza. (Narisala je 7 plišastih živalic)

L - 207, deklica, 8 let - ODDANA

Dedek Mraz, zelo si želim postajo za reševanje v gungle lego friends, da se bom med zimo igrala.

L - 208, deček, 6 let - ODDAN

Za dedka Mraza. Zelo si želim playmobil kmetijo s konji. (Narisal je zobno miško)

Darila Dedku mrazu | Avtor: ZPM Ljubljana Moste-Polje ZPM Ljubljana Moste-Polje
L - 209, deklica, pol leta - ODDANA

Dragi dedek Mraz. Ker sem stara komaj 6 mesecev, ti piše v mojem imenu moja mamica, sestrica pa je pobarvala moje rokice. Mamica bi si za mene želela kakšne hrane, saj sem veliki jedec. Zelo bi bila vesela adapriranega mleka 2, kašic. Ker pojem vse kar dobim! Upam, da ni prveč, če te prosimo za poln hladilnik dobrot, da bo tudi naš december čaroben. Hvala ti, ker si prebral pismo. (Risbica rokic)

L - 300, deklica - ODDANA

Dragi dedek Mraz!

Moji družini želim zdravja in da me ne bi zapustil še očka. Želim si muckasto mehko preprogo za sobico sivo-bele ali sive ali bele barve. (Narisala je sobico)

M- 301, deklica, 14 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz! To leto sem bila zelo pridna, saj sem pomagala staršem, ker imajo veliko dela, bila sem pridna v šoli, … Želim si kakšno trenirko, pulover, kakšno kratko športno majico, saj imam rada šport, pajkice, nogavice, labelo. To potrebujem, ker sem prejšnje stvari prerasla. Zahvaljujem se ti že vnaprej in ker misliš tudi name. Želim ti uspešno delo (številka hlač 34 M, številka majice M, številka nogavic 38).

M - 302, deček, 12 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz! Želim si zdravje v družini, veliko veselja in skupnih trenutkov. Da se čim prej konča COVID-19, da se lahko družim s svojimi prijatelji in sošolci.

Želim si, da bi imel tople gležnarje velikost 39, ali moderne hlače, pulover v velikosti 160. Lahko pa tudi pregrinjalo in vzglavnik z motivom psov, lahko pa tudi rjuha z elastiko 100x190. Imam skrito željo, ki mi jo starša ne bista kupila, to je spinner z lučkami, ki se sveti po temi. Dedk Mraz, želim da ostaneš zdrav in nasmejan.

M - 303, deklica, 14 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz! V naši družini smo štirje in za vse si želim samo zdravje, da ne bodo zboleli in dobili virusa, ker mi družina pomeni veliko in je nočem izgubiti. Mama je brez dela, ati moj pa hodi v službo vsak dan. Do sedaj imam deset petic. Lepo te prosim, če mi prineseš velik dolg pulover in črne pajkice. Ali športne copate številka 39, bonbone Skittles. Želim ti še naprej zdravo življenje.

(Deklici je najbolje kupiti bon, da lahko sama izbere majico, ali pajkice ali čevlje op. p.)

Darila Dedku mrazu | Avtor: ZPM Ljubljana Moste-Polje ZPM Ljubljana Moste-Polje
M - 304, deček, 10 let - ODDAN

Hodim v četrti razred. Živim z mamico. Moja mama je bolana, zato ne dela v službi. Vem, da je včasih hudo, ker mi ne more kupiti, kar si želim. Zato bi bil vesel, če bi mami dobila službo. Sedaj ko nas ta korona zatira, nama je še bolj hudo, pogrešam šolo, sošolce pa tudi tovarišico. Najbolj žalosten pa sem, ker ne morem hoditi na nogometne tekme. Upam, da bo ta korona čim prej odšla, da bomo lahko Božič praznovali z našimi najbližjimi. Zelo vesel bi bil, če bi dobil za Dedka Mraza kakšne športne adidaske številka 37, trenirko številka 154, pa kakšnih sladkarij se tudi ne bi branil. Želim ti vesele božične praznike, obilo zdravja in veselja.

M - 305, deklica, 8 let - ODDANA

Želim si, da je mamica zdrava, da grem v šolo, da ni korone. Hodim v tretji razred. Moj najlepši predmet je likovna umetnost in glasbena umetnost. Igram harmoniko in sintesajzer. Želim si bundo, ker mi je ta premjhna (Velikost 152-160), pulover ali tuniko ali pajkice, oblačila si želim, ker sem zelo zrasla. Moja velika želja je ZURU HRČKA V HIŠICI, zato ker mi ga mami ne bo kupila. Dragi dedek Mraz želim ti, da si zdrav in nasmejan. 

M - 306, deček, 13 let - ODDAN

V naši družini nas je šest. Želim si, da bi vsi ostali zdravi, da bi čim hitreje preživeli epidemijo in preživeli zimske praznike veselo. Želim si, da bi mama dobila službo. Zelo si želim, da bi ostal zdrav in da bi dobil dobre ocene v šoli. Močno prosim za pulover številka L in trenerko številka L. Zelo bi bil vesel kakšne rubbikove kocke in sladkarij. Tebi dragi dedek Mraz pa želim lepe novoletne praznike

L - 401 deček - ODDAN

Dragi Božiček za božič si želim lego starwars. Ker je mama bolana in nima službe je naš božič bolj skromen. Ali pa takšne rdeče čevlje kot jih ima pevec Luka Basi.

M - 307, deklica, 12 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz! Lepo te prosim za pulover v velikosti M in kakšne tople zimske čevlje v velikosti 37. Ali pa kakšno trenerko in plišastega medvedka, saj me bo vedno spravil v boljšo voljo. Veliko sreče in ljubezni ti želim

Darila Dedku mrazu | Avtor: ZPM Ljubljana Moste-Polje ZPM Ljubljana Moste-Polje

M - 308, deklica, 14 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz, 

Odkar živim z bratcem in mamo so mi takšni prazniki zelo všeč, saj smo skupaj kot družina. Saj je bilo tudi včasih samo tega nisem toliko cenila. Zelo jih imam rada, čeprav se tudi včasih skregamo. Mama ima veliko dela, zato ji dosti pomagam. Zelo si želim eno boljšo trenirko 34, saj zelo rada plešem in veliko sem jih tudi prerasla. Pa tudi pulover sem prerasla, zato te prosim zanj (M) in nogavice (39).  Želim ti, da bi lepo preživel praznike

M - 209, deklica - ODDANA

Dragi dedek Mraz!

Želim si, da bi mami dobila službo, da bi za božič postavili smreko in bi se imeli radi. Zelo rada bi, da bi bili večkrat skupaj in se igrali. Jaz pa bi si želela topel pulover številka M. Ko spim, si vedno nadenem pulover, ki sem ga že prerasla. Želim si tudi kapo, ker me zebe v ušesa pa tudi rokavice za v sneg. Želela bi si tudi knjigo pravljic in križank, ker pred spanjem rada berem in rešujem. Rada imam tudi čokolado. Želim ti veliko zdravja in veselja

M - 210, deček, 6 let - ODDAN

Narisal je jelko, želi pa si avto na daljinca, kakšne sladkarije in telovadne copate številka 34.

L - 211, deček, 9 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz, za družino si želim, da bi nas mamica kdaj vsaj poklicala, ker nas je zapustila. In da bi ati spet dobil službo in bil zdrav! Zelo si želim otroški dron, hvala, hvala. (Mišljen je otroški dron op. p.)

M - 212, deklica - ODDANA

Dragi dedek Mraz,

za svojega starejšega brata si želim, da hitreje ozdravi, da bo lahko spet normalno hodil. Imam v redu ocene, veseli me likovna umetnost, moje želje so zelo velik pulover do kolen in temne teniske. Pa zapestnica in ogrlica, rada imam riževe čokolade, bonbončke. Želim ti srečno novo leto.

L - 200 deček, 7 let - ODDAN

Dedek Mraz. Želim si vlak ali helikopter na daljinca. Dedek Mraz hvala ti za darilo (Narisal je jelko, darilo, vlak in helikopter)

L - 201 deklica - ODDANA

Narisala je jelko, darila in sani, želi si trenirko ali telovadne copace “superge”. Napisala je le: Dedek Mraz, hvala za darila!  (Najbolje ji je kupiti darilni bon za trenirko ali čevlje op. p.)

L - 202 deklica, 6 let - ODDANA

Dragi dedek Mraz, jaz bi si želela kotalke ali pliškota iz risanke pikachu. (Pisala je čisto sama, narisala je snežaka in srce)

Darila Dedku mrazu | Avtor: ZPM Ljubljana Moste-Polje ZPM Ljubljana Moste-Polje

L - 203 deček, 5 let - ODDAN

Dragi dedek Mraz, ker sem celo leto bil zelo priden pomagal mamici in očiju in se lepo igral s svojimi sestricami, si želim dirkalno stezo. Rad bi dirkal z avtomobilčki in si res močno močno želim. Lahko me tudi razveseliš s kakšno čokolado ali bonboni. Že vnaprej se ti dragi Dedek mraz zahvaljujem. (Zanj so pisali drugi, narisal je vate in dikalno stezo, pa kinder jajček in bonbone)

G - 500, deklica, 5 let - ODDANA

Dragi Dedek Mraz. Letos sem bila zeeelo pridna. Najbolj si želim veeeeliko sliko konja, tako v barvah, posebno. Obožujem konje veš. Zelo rada bi pa imela tudi ananas, če ni predrag, ker za mamico je predrag.

G - 501, deček, 12 let - ODDAN

Dragi Dedek Mraz. V šoli sem  odličen učenec in veliko pomagam mamici, ki je bolana. Najbolj si želim slušalke in zvočnik, da bom lahko delal pouk na daljavo. Zdaj za šolo uporabljam star računalnik, ki mi ga je posodila soseda, a ima  pokvarjen zvok. Z mamico si želiva Jaffa piškote. Najlepša hvala.

G - 502 deklica 12 let - ODDANA

Hej Dedek Mraz. Kot veš  obožujem ples. Še vedno živim sama z mamico. V šoli mi gre dobro, bom odlična. Ampak najraje, najraje od vsega pa imam ples. No, v resnici imam najraje mamico (… in očka, ki ga ni bilo že dolgo). Mamica je trenutno brez službe.  Jaz bi rada imela lepe stvari, take, kot jih imajo moje sošolke, ampak tega ne moreva kupiti.  Prosim te, če lahko, res res rabim  pajkice (velikost 170 ali S). Bi pa rada imela tudi posebne  svinčnike (s cofki, bleščicami, okraski, obeski). Hvala ti.

G - 503 deklica 8 let - ODDANA

Dragi Dedek Mraz. Še vedno nimam svoje sobe in postelje, ampak imam pa svoj kotiček veš. In na steni bi si rada naredila take slike od vseh nas v okvirjih. Zato te lepo, lepo prosim za okvirje. Najraje bi jih imela več, v različnih barvah: enega rumenega, pa modrega, rdečega, roza… In  lepo prosim še za starejšo sestrico svetleče nogavice (velikost 38) in za mamico čokoladne piškote. Te so njeni najljubši, samo jih mamica nikoli ne kupi, ker v naši trgovini vedno zmanjkajo.

G - 504 deček 13 let - ODDAN

Dobri človek. Pišem ti prvič.  Sem Alen in zelo pogrešam šolo. Pogrešam sošolce in hecanje med odmori. Zelo bi rabil slušalke z mikrofonom, za šolo na daljavo. Če pa lahko, pa mi prosim prinesi še slane krekerje in čips, da bova s sestrico imela pojedino za Božič. Najlepša ti hvala.

G - 505 deklica 12 let - ODDANA

Dragi Dedek Mraz. Zdaj sem stara že 12 let in sem še vedno športnica. V šoli mi gre in upam, da se bom lahko vpisala na športno gimnazijo. Rabila bi športni top (velikost M). Rada imam močne, neonske  barve. Zelo bom vesela laka za nohte ali balzama za ustnice. Oči in mami sta ostala brez službe (v času epidemije), zato bi en lak dala mamici. Hvala.

G - 506 deček 11 let - ODDAN

Dragi Dedek Mraz. V šoli imam 4-ke. Rad imam živali in pomagam mamici okoli hiše. Tudi drva nacepim in zakurim. Zelo si želim ročno svetilko (baterijo) in dišečo svečo za mamo.

G - 507 deklica 14-let - ODDANA

Dober dan. Jaz sem Lina. Obožujem modo in bleščice. V šoli mi gre dobro in večkrat pomagam drugim. Tudi doma pomagam mamici in pazim mlajšega bratca, ko je mami popoldne v službi. Želim si  lep rokovnik za leto 2021 in nalivno pero (nalivnik), ker mi je staro počilo. Pa če lahko, bom vesela kakšnega modnega dodatka. Hvaaalaaa!!!

G - 508 deček 7 let - ODDAN

Dragi Dedek Mraz. Rad imam sneg. Komaj čakam, da spet zapade in upam, da  ga bo velikoooo. Takrat očka ostane doma, ne gre v službo in skupaj  »kidava« sneg.  Zato te prosim, da mi prineseš pravo,  pravo zložljivo lopato (za sneg). Da bova z očijem »kidala«. Imam pa še eno željo… Želim si hranico za mamico. In malo mokice in čokolado, da mi mamica speče tortico za rojstni dan (rojstni dan ima 26.12.). Lansko leto mi je spekla buhteljčke, ker ni imela čokolade. Mogoče pa letos…

G - 509 deklica 11 let - ODDANA

Dragi Dedek Mraz. V šoli sem še vedno odlična. Novo pa je, da ima službo samo očka. Rada imam vse kar je lepo. Zelo si  želim tutu krilo (velikost 164 ali S) in skodelico z napisom ali samorogom.

G - 510, deklica 9 let - ODDANA

Dragi Dedek Mraz. Jaz pa zelo rada berem. Najraje berem mamici in mlajšemu bratcu. Zelo pogrešam očka (ločitev v tem letu). Mamica je še brez službe. Mamico najbolj skrbi, ko nam zmanjka za hrano. Takrat si gre sposoditi denar. Jaz si najbolj želim da nam ne bi zmanjkalo za hrano. Želim si odejo, ki je rep morske deklice. Vseeno kakšne barve, najraje pa kakšno pisano ali roza ali vijola. Vesela bom obroča za lase in kakšne sladkarije, ki jo bom pojedla z mamico in bratcem. Ko bom imela službo in denar, ti lahko vse vrnem. Najlepša ti hvala.

G - 511 deček 10 let - ODDAN

Dragi Dedek Mraz. Najbolj od vsega si želim da bi bila mamica zdrava. Ko je mamica zdrava, je vse v redu. Takrat se skupaj smejimo in hecamo.  Z bratcema bi rad šel v McDonalds. Ko bom velik, bom delal v McDonaldsu in bom vsem lačnim otrokom dajal zastonj hrano.

G - 512 deklica 14-let- ODDANA

Dragi Dedek Mraz. Veliko pomagam mami in mlajšima sestricama. Rada imam modo in modne dodatke. Rada se družim s prijatelji. Pogrešam šolo, predvsem odmore v šoli, ko smo se s sošolci družili in zabavali. V tem šolskem letu se šolam na domu. Mami je tako rekla. Oči in mami nimata službe. Večkrat nam zmanjka denarja.  Zelo si želim novo prešito odejo (kovter) in blazino. Moja stara je že čisto tanka in čudna.

Splošna darilca in račun za praznična darila

V sklopu akcije je pisma napisalo le sto otrok, brez lepih darilc in izpolnjenih želja pa bo žal ostalo še mnogo otrok. Zato bomo s skupnimi močmi poskusili letos obdariti čim več otrok in ne zgolj 100 otrok vključenih v akcijo. Zato se lahko odločite za nakup splošnega darilca za deklico ali dečka v starosti on 0 do 13 let. Darilce prav tako zavijete, gor pa napišete komu je namenjeno in kaj je noter. Primer: DEČEK 8 LET, KAPA, ROKAVICE in SLADKARIJE.

Če bi želeli obdarovati s splošnim darilcem, pošljite elektronsko sporočilo na anja.darila@gmail.com in dopišite, da boste obdarovali s splošnim darilcem za dodatnega otroka. V roku 24-ih ur boste prejeli nadaljna navodila.

Če bi želeli podariti darilno vsoto za nakup darilc otrokom, jo lahko nakažete na spodnji račun, ki so ga na ZPM Ljubljana Moste-Polje odprli za ta namen. Tako bodo otrokom, ki ne bodo dobili darilc, kupili vrednostne bone za trgovino, ki je najprimernejša za njihovo starost. 

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Proletarska cesta 1

1000 Ljubljana

IBAN: SI563300 0000 1303 865 (Addiko banka)

Sklic/referenca: SI00 670

Namen: obdarovanje otroka

 

Objavljamo pa tudi seznam potrebščin in darilc za splošna darila, ki jih bodo otroci nadvse veseli:

  • posteljnina (za dečke, za deklice),
  • blazina (»povšter«),
  • kovter,
  • odeja,
  • rjuha na elastiko,
  • brisača,
  • športna oprema za šolarje (predvsem za osnovno šolo),
  • kapa+šal+rokavice,
  • maske,
  • pripomočki za lase za deklice (gumice, špange, obroči…),
  • zobna krtačka,
  • nalivno pero in vložki za nalivno pero,
  • plastelin,
  • posebni svinčniki (da je kaj okrašen, da je kaj pripeto gor, … to imajo zelo radi),
  • kakšen lep zvezek (za skrivnosti ali kot smo včasih imeli spominske knjige),
  • kompleti za ustvarjanje,
  • poučna revija (National Geogr. ali National Geogr. Junior),
  • kompleti za eksperimente (KidzLab, …),
  • družabne igre,
  • kakšen dodatek za v otroško sobo oz. v otroški kotiček (da si polepša svoj bivalni prostor),
  • slušalke za telefon,
  • krekerji,
  • Nutela,
  • čokolada.
 



anja.darila@gmail.com