Slovenija
3334 ogledov

Mojster, ki je banki speljal Kolosej, gre na sodišče

Sergej Racman mediaspeed
V četrtek bo na ljubljanskem okrožnem sodišču predobravnavni narok za obtoženega Sergeja Racmana, nekdanjega lastnika družbe Kolosej kinematografi, in direktorja družbe SIP nepremičnine Davorina Vidmarja zaradi obtožbe o oškodovanju upnikov.

Za to očitano kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do pet let.

NLB ju je kazensko ovadila zaradi prodaje kompleksa kinodvoran, ki so jih Kolosej kinematografi prodali družbi SIP nepremičnine in s tem preprečili, da bi nepremičnino prodala banka, ki je imela s kompleksom zavarovanih 12,8 milijona evrov terjatev do Koloseja. NLB je opozorila na štiriletni rok za plačilo kupnine v višini 18,3 milijona evrov. Poleg tega je Racman SIP nepremičninam stavbo izročil brez kakršnegakoli nadomestila ali odškodnine za uporabo objekta do plačila kupnine ter brez soglasja hipotekarnih upnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 13:06 21.april 2019.

    Ni takšnega racaka ,ki bi lahko prevaral krivosodje. Vse je urejeno skladno z roko v roki .

  • Lavdan 12:54 21.april 2019.

    Tip namazan z vsemi žavbami in na račun bank in posredno države hazardira praktično s tujim denarjem. .

  • Janez_53 12:35 21.april 2019.

    Brez skrbi! Kot v večini primerov bo tudi v tem primeru dober odvetnik našel ustrezne luknje v zakonodaji ali pa "napako v postopku", tako da bo omenjeni "mojster" prišel iz "spopada" brez resnih prask! Le kako dolgo bo v Sloveniji ...prikaži več še trajalo takšno stanje? Bo vlada uspela karkoli izboljšati v zakonodaji, tožilstvu in sodstvu?