Slovenija
25 ogledov

Mokrice so vprašljive

Janez Kopač, ki se je prvič udeležil seje odbora za Hess (ob njem Vesna Kolar Pl Nada Černič Cvetanovski
Težave. Nabirale so se pet let in se nakopičile na Hidroelektrarni Mokrice.

Krško. “Ali to pomeni, da bodo Hidroelektrarno (HE) Mokrice gradili zanamci?” je na včerajšnji seji odbora za HE na Spodnji Savi (Hess) Cveta Kosca z direktorata za energetiko vprašal Niko Galeša, predsednik odbora. Kosec je namreč povedal, da so se problemi ob izgradnji HE odrivali in se zdaj nakopičili na zadnji, kjer je potrebno tvorno sodelovanje s Hrvati. Kosec je naštel 13 poglavitnih nerešenih problemov. “Dokler tega ne rešimo, je nerealno postaviti kakršnekoli roke glede državnega prostorskega načrta,” je črni scenarij napovedal Kosec.

Hočejo ime in priimek
“Ti problemi niso od včeraj, zato se vprašajmo, kdo je odgovoren za tako stanje,” je ogorčen Bogdan Barbič, direktor Hessa, ki zahteva, naj se določi oseba z imenom in priimkom, ki bo te probleme rešila. “Mi imamo podpisano pogodbo, po kateri smo elektrarno dolžni zgraditi. V raziskave in projekte smo vložili že nekaj milijonov evrov, zato ne razmišljamo o tem, da elektrarne ne bo,” je odločen Barbič.

Sodelovanje s Hrvati
Operativci. “Kljub dogovoru s Hrvaško, da bo imenovana posebna komisija, ki bo reševala odprta vprašanja, so na zahtevo Hrvatov zdaj najprej na potezi operativci, vodarji, ki bodo na terenu reševali konkretna vodarska vprašanja,” je na včerajšnji seji povedal Janez Kopač, vodja direktorata za energetiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.