Slovenija
39 ogledov

MOL Hrvatom: prepustite nam Slovenijo

MOL bencinski servis Reuters
Madžarsko naftno podjetje MOL naj bi hrvaški vladi poslalo predlog, da se Madžari umaknejo iz Hrvaške in Bosne v zameno za to, da Hrvati prepustijo slovensko in srbsko tržišče Madžarom.

Hrvaško ministrstvo za gospodarstvo in madžarska naftna družba MOL naj bi se že več tednov intenzivno pogovarjali o predlogu, da Hrvati prepustijo Madžarom slovensko in srbsko tržišče, Madžari pa Hrvatom hrvaško in bosansko. Do informacij o pogovorih se je dokopal Večernji list. Poleg tega naj bi MOL in Ina ustanovili skupno podjetje za raziskave in razvoj.

MOL konkretno za Slovenijo predlaga, da bi jim hrvaška naftna družba Ina prepustila svoje bencinske servise. MOL sicer že ima servise v Sloveniji.

Medtem ko hrvaška vlada po poročanju Večernjega lista jemlje predlog MOL kot pogajalsko izhodišče, pa na MOL trdijo, da to ni pogajalsko izhodišče, ampak le ideja, kako bi še bolj razvili poslovanje Ine. MOL je namreč strateški partner Ine, v njej pa ima 25 odstotkov plus eno delnico.

Večernji list opozarja, da gre za radikalen predlog, saj bi si MOL in Ina razdelila trg, sprejetje predloga pa bi pomenilo, da bi Ini pravzaprav močno omejili razvojne možnosti, saj bi se zavestno odrekla dvema trgoma – slovenskemu in srbskemu. Poleg tega bi, če bi MOL in Ina res ustanovila ločeno podjetje za raziskave in razvoj, Ina postala le prodajno podjetje, ki bi brez ljudi, ki bi skrbeli za raziskave in razvoj, obtičalo in se ne bi več razvijalo. Za Hrvaško naj bi bil zato predlog oziroma ideja MOL nesprejemljiva.

Komentarjev 3
  • Bor Pirs 13:34 29.julij 2012.

    Spoštovani, vaš komentar je bil zaradi neprimernosti izbrisan. Uredništvo zurnal24.si.

  • KOJAK 14:05 27.julij 2012.

    Bencinske servise ISTRABENZA je VIZIONAR Bavčar prodal OMV-ju... bumbar na kubik. JE pa sigurno kaj dobil v zahvalo za to.

  • stela 12:27 27.julij 2012.

    No evo, kaj vse se da naredit....kaj pa naš Petrol, če je aploh še naš......dao istrabenzu ne govorimo......