Slovenija
129 ogledov

MOL jih hoče razlastiti zaradi ceste

Halida Kudelić Saša Despot
Brdo. Občina mora izseliti še šest družin, če želi graditi cesto Brdo jug. Zahtevo za razlastitev je že vložila.

Bitka. “Sem že na koncu z živci,” obupuje Halida Kudelić, ki s hčerko in njeno družino živi v enem od stanovanj v večstanovanjski hiši na Cesti na Brdo v Ljubljani, od koder jih Mestna občina Ljubljana (MOL) želi izseliti. Na zemljišču te hiše je namreč načrtovana gradnja ceste.

Kudelićeva se mora do danes odločiti, ali bo sprejela ponudbo MOL, ki ji želi v zameno za 52,5 kvadratnega metra veliko stanovanje dati garsonjero (16 kvadratnih metrov) in stanovanje (41 kvadratnih metrov), v katerem naj bi živela hčerka z družino. Če ponudbe ne bo sprejela, so njej in drugim petim družinam v tej hiši že zagrozili z razlastitvijo.

Težava je nastala, ker je bilo v tako imenovani pogodbi namesto razlastitve zapisano, da bo Kudelićeva dobila garsonjero z 22 kvadratnimi metri, nato pa je, kot pravi, dobila ključe garsonjere s 16 kvadratnimi metri. “Tega ne bom sprejela,” dodaja. Meni namreč, da ne morejo nekaj govoriti, drugo pa narediti. Prav tako ne razume, zakaj ji ne morejo dati denarja za njeno stanovanje in si bo potem že sama našla novo garsonjero.

Vse bo rešeno leta 2012

Odvetnik MOL Luka Divjak potrjuje, da je občina že sprožila zahtevo za razlastitev. Dodaja, da tudi po tem nadaljujejo pogajanja in da so šestim od 12 družin že zagotovili nadomestna stanovanja. “Med pogajanji smo se kar v nekaj primerih srečali z dokaj nerealnimi pričakovanji nekaterih stanovalcev glede vrednosti njihovih nepremičnin,” pojasnjuje Divjak, ki je tudi glede še nerešenih primerov optimističen: “Tudi v teh primerih pričakujemo uspešno zunajsodno rešitev v prvi polovici leta 2012.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.