Slovenija
136 ogledov

MOL lahko še prosi za denar

ljubljana 10.05.13. Hala Tivoli, dvorana, prenova, obnova, nacrt, EP, dvorana no MOL
Kakšni bodo kozmetični popravki, nihče ne pove. Zanje bodo vseeno na voljo evropska sredstva.

Mestna občina Koper in Občina Jesenice ne moreta dobiti 1,2 milijona evrov dodatnih sredstev za prenovi dvoran za letošnje evropsko prvenstvo (EP) v košarki, ker je prenova Hale Tivoli padla v vodo, so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Lahko pa Mestna občina Ljubljana (MOL) še zaprosi za del tega denarja za nakup opreme v Tivoliju v sklopu projekta EP, so dodali. Ali bodo to storili, na MOL niso povedali.

Garderobe, semaforji ...

Prav tako ne na občini ne na Košarkarski zvezi Slovenije niso želeli ali znali povedati, kakšni kozmetični popravki bodo v Tivoliju potrebni, da bo dvorana izpolnjevala kriterije evropske košarkarske zveze. Govori se, da bo treba obnoviti garderobe, jih morda povečati, nabaviti semaforje. Koliko bo to stalo, nihče ne ve; le ljubljanski župan Zoran Janković je pred dnevi izjavil, da stroški ne bi smeli presegati milijon evrov, ker bo šlo le za nujna vzdrževalna dela.

Letos ga morajo porabiti

Janković je po tem, (ko je podjetje Zir, ki so ga izbrali za izvajalca prenove dvorane Tivoli, ta teden odstopil od posla, ker ni mogel zagotoviti, da bo prenovo končal do sredine avgusta), tudi napovedal, da se bo temeljita prenova Tivolija začela naslednje leto po koncu hokejske sezone.

Za sofinanciranje tega projekta se bo lahko MOL prijavila na katerega od razpisov v prihodnje, so povedali na športnem ministrstvu. Ta denar, ki je bil zanjo rezerviran za projekt EP, pa morajo na ministrstvu razdeliti še letos. "Zagotovljena sredstva so v finančni perspektivi 2007–2013, zato morajo izbrani izvajalci z realizacijo projektov začeti v letošnjem letu," so dodali.

Če vsega rezerviranega denarja ne bodo porabili, jih bodo vključili v predviden zadnji razpis evropskega sklada za regionalni razvoj aktualne finančne perspektive, ki je v pripravi; lahko pa se zgodi, da bodo 1,2 milijona evrov po potrebi in glede na upravičenost prerazporedili na operacije v izvajanju.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 12:11 05.junij 2013.

    Tole na sliki niti slučajno niti pod razno ni Hala Tivoli , ampak Hala pod Mežakljo. Ja to je pa tako , če o stvareh pišejo ljudje ki v eni ali drugi hali v življenju niso bili . SRAMOTA !

  • macko 08:59 19.maj 2013.

    p.s. pa še NM župana vključite zraven, da v bodoče ne bo flanal v3 krasne....

  • macko 08:57 19.maj 2013.

    tresla se je gora, rodil pa miš...managerji pa taki...