Slovenija
19 ogledov

MOL : Murekarjeva za zdaj 12:0

Zoran Janković Benjamin Kovač
Pavla Murekar. Tožila tudi zaradi nagrade za poveljnika gasilske brigade.

V enem letu je Pavla Murekar , mestna svetnica SDS, vložila 15 tožb proti Mestni občini Ljubljana (MOL). Do zdaj je upravno sodišče zavrglo 11 tožb skupaj z zahtevki za izdajo začasne odredbe, en postopek pa še poteka, pravijo v občinski službi za pravne zadeve. Prav tako trije postopki še potekajo pred ljubljanskim okrajnim sodiščem.

Razlog: nezakoniti akti

Murekarjeva se je za upravne tožbe odločila, ker želi s tem doseči, da bi “pristojno sodišče ugotovilo nezakonitost aktov in odločitev MOL” , ter zato, ker je to njena zakonita pravica. Dodaja, da so stroški tožb do zdaj znašali nič evrov, na MOL pa pravijo, da so imeli v postopkih na upravnem sodišču posredne stroške, kot so delovni čas zaposlenih in materialni stroški, v postopkih pred okrajnim sodiščem pa 162 evrov za odvetniške storitve.

Mestna svetnica SDS je med drugim vložila tožbe zaradi nagrade za delovno uspešnost poveljniku ljubljanske gasilske brigade za leto 2009 v višini 1.727 evrov, zaradi soglasja Lekarni Ljubljana za nakup novih poslovnih prostorov in ustanovitev podjetja LL Grosist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.