Slovenija
27 ogledov

MOL ne more nič prodati

Zoran Jankovic Saša Despot
Izvrševanje proračuna. Janković je v prvi polovici leta malo prodal in investiral.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je imela v prvi polovici leta 106 milijonov evrov prihodkov, kar je le tretjina načrtovanih. Najslabše so se odrezali pri prodaji zemljišč, saj so jih prodali le 0,42 odstotka načrtovanih, in pri črpanju evropskih sredstev, kjer so bili 0,38-odstotno uspešni. S prodajo zemljišč so namesto načrtovanega 26,7 milijona evrov zaslužili le 113 tisočakov, od načrtovanega 27,9 milijona evrov iz Evrope pa so jih dobili samo 106 tisoč, kaže poročilo o izvrševanju proračuna, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali naslednji ponedeljek.

Na odhodkovni strani so najmanj predvidenega denarja porabili za investicije – za letos so jih načrtovali 97 milijonov evrov, v prvi polovici leta pa so zanje porabili le osem milijonov.

Uspešni redarji

Med najuspešnejšimi v prvi polovici leta so bili mestni redarji, ki so v blagajno MOL prispevali 1,6 milijona evrov, kar je skoraj polovica načrtovanih prihodkov. Na odhodkovni strani pa so skoraj polovico načrtovanega denarja že nakazali javnim podjetjem; za subvencije so že v prvi polovici leta dali pet milijonov evrov.

 

 

Komentarjev 6
  • ennanova 13:34 09.september 2013.

    Na koncu se vse zvede na politikoKo sem se lotil pisanja o diktaturi večine, sem imel v mislih osebni pogled. Kot ponavadi sem pustil mislim prosto teči in vsebini, da se razvija po svoje. Nastal je politični pogled, ki ...prikaži več ga nisem imel v mislih. Kar nastal je. Politika se je vmešala v moje pisanje …http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/1161-na-koncu-se-vse-zvede-na-politiko-na-koncu-se-vse-zvede-na-politiko

  • vico 12:53 09.september 2013.

    puste zokija kr pr mer bedaki pa se raje vase mal zazrte.boljsi zupan do zdej...

  • milek 11:28 09.september 2013.

    Zoki bo kandidiral za župana Beograda. Vozil se bo po lepi Donavi.