Slovenija
13 ogledov

MOL v seriji tožb dosegla poravnavo

Sodišče. Bogomir Kralj, najemnik poslovnega prostora na Špici, plača dolg, MOL umakne štiri tožbe.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je dosegla poravnavo z Bogomirjem Kraljem, ki ga je tožila zaradi neporavnanih računov najemnine oziroma uporabe poslovnega prostora Prule 8 (Špica).

MOL je s štirimi tožbami zahtevala plačilo računov iz let 2001, 2002, 2004 in 2006, ki skupaj znašajo 18.477 evrov. Kralj se je zavezal, da bo plačal zahtevani dolg (glavnico, zamudne obresti in pravne stroške MOL), MOL pa bo umaknila te štiri tožbe.

Tožb zoper Kralja je sicer vložila več. “Nekaj sodnih postopkov je bilo že pravnomočno zaključenih v korist MOL, tudi tako imenovani vzorčni postopek, ki ga sodišče izvede, ko gre za več postopkov, ki se opirajo na enako ali podobno dejansko in isto pravno podlago,” so pojasnili v službi za pravne zadeve MOL.

Namen poravnave je, so dodali, da se čim prej in naenkrat zaključijo vsi odprti postopki, v katerih še ni bila izdana sodba, saj je njihov izid zaradi vzorčnega postopka znan. Koliko je vseh tožb, niso povedali. Je pa sodišče v sklicu ponedeljkove obravnave, na kateri so se poravnali, navedlo znesek dolga 1,57 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.