Slovenija
18 ogledov

MOL zarubili za pet milijonov evrov

Preiskave na MOL Saša Despot
Uprava za javna plačila je na podlagi sklepa o izvršbi z računa Mestne občine Ljubljana (MOL) zarubila in prenesla v korist države nekaj več kot milijon evrov konec avgusta in v ponedeljek še okoli 4,1 milijona evrov.

Gre za primer odškodnine za družbo Chemo iz leta 1984, ko je družbi Chemo nastala škoda zaradi opustitve nadzorstvene pravice nad izdanim lokacijskim in gradbenim dovoljenjem.

Zaradi tega sta bili MOL in država v sodnem sporu. Družba Chemo je v gospodarskem sporu od države in občine zahtevala plačilo odškodnine. Solidarnostno bi morala tretjino zahtevka pokriti občina, vendar je cel znesek odškodnine v višini 2,6 milijona evrov takrat plačala država. Republika Slovenija je zato vložila regresno tožbo zoper MOL za povrnitev polovice plačanega zneska

Poskusi za poravnavo so med občino in državo trajali dve leti, a do končnega dogovora ni prišlo.



Komentarjev 2
  • juventus1897 07:05 04.oktober 2012.

    Iz leta 1984??? Je to sploh možno??

  • Senior 19:24 03.oktober 2012.

    Kako je mogoče, da je vročitev trajala 8 (osem) let? Kdo se dela norca z davkoplačevalci? Če je to res, potem je potrebno takoj sprejeti zakon o smrtni obsodbi. Vladajoča oblast in njihovi fiskali naj plačajo, kar so zakuhali! Sramota ...prikaži več za Slovenijo! Naj nas prevzame Evropa in pomete s temi barabami!