Slovenija
54 ogledov

Moletu bi dali novo podobo

“Obnova Moleta se mi zdi zelo dobra ideja. Klančina je zdaj zelo spolzka, pri vh Žurnal24 main
Ideja. KS Žusterna bi propadajoči Molet uredila v kopališče za krajane.

“Krajanom želimo omogočiti novo podobo Moleta ter hkrati ohraniti njegovo kulturno in naravno dediščino,” je dejal Patrik Peroša, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Žusterna. V petek so krajanom premierno predstavili idejno zasnovo Krajevnega kopališča Žusterna Moleto. Ta predvideva dve izvedbeni fazi; v prvi bi se kopališče Molet v notranjem delu očistilo in poglobilo, da bi bilo primernejše za kopanje.

Skakalnica, lokal, prha

Glede na to, da ideja prihaja od krajanov, pričakujemo, da bo občina projekt tudi upoštevala.
Patrik Peroša, predsednik KS Žusterna

Uredili bi nove ležalne površine, zasnovane na naravnih materialih, na zunanjem delu Moleta pa bi postavili tri višinske skakalne rampe. Na kopnem delu bi zgradili kompleks z gostinskim obratom, sanitarijami, prho s sladko vodo ter slačilnice. Postavili bi tudi reševalni stolp, na desni strani pa bi ohranili klančino za spuščanje manjših čolnov ali vodnih skuterjev v vodo in dviganje iz nje. V drugi fazi bi uredili manjše parkirišče, kolesarsko stezo in pešpot.

Finančne projekcije sicer še niso opravili, vendar bi, kot je ocenil Peroša, vsaj prva faza stala najverjetneje manj kot 50 tisoč evrov. Idejni projekt je razstavljen v TPC Markovec, kjer bodo zbirali pripombe in predloge krajanov, avgusta pa bodo projekt poslali na koprsko občino. “Mestna občina Koper (MOK) namerava v prihodnosti, z dokončanjem predora Markovec, urediti celotno obalno območje. Ko bo predor omogočil preusmeritev prometa, bomo na MOK proučili vse možnosti,” so glede idejnega projekta povedali na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.