Slovenija
5 ogledov

Molk pred sestankom SDS

sds Anže Petkovšek
Predsednik SDS Janez Janša in drugi predstavniki stranke so se srečali v Rimskih Toplicah. Danes naj bi sicer zasedal izvršilni odbor SDS, vendar več informacij ni znanih, saj strankini predstavniki ob prihodu izjav niso dajali.

Sestanek se dogaja dan pred pogajanji o desnosredinski koaliciji. V nedeljo naj bi se namreč ponovno sestali prvaki petih strank, SDS, NSi, SLS, Liste Virant in stranke DeSUS. Ali bi bila lahko morebitna koalicijska pogodba usklajena že do konca tedna, ni gotovo. So pa o tem vsekakor govorili tudi Janez Janša in vrh stranke SDS na današnjem sestanku.

Kot je za STA zatrdila predsednica NSi Ljudmila Novak, naj bi se predstavniki petih strank, ki zaključujejo z usklajevanjem koalicijske pogodbe, po enodnevnem premoru v nedeljo popoldne sestali v Ljubljani.

Še teden časa

Predsedniki petih strank, Janez Janša, Gregor Virant, Radovan Žerjav, Karl Erjavec in Ljudmila Novak, so bili v petek zvečer po večurnih usklajevanjih zadovoljni. Zatrdili so, da so usklajevanja koalicijske pogodbe pri koncu in da bodo z njimi nadaljevali konec tedna. Nato pa jo morajo potrditi še organi strank.

Pristojni organi strank naj bi o vstopu v desnosredinsko koalicijo povečini odločali v torek, torej dan pred iztekom roka, do katerega lahko kvalificirani predlagatelji vložijo predlog kandidatur za mandatarja. DZ bo o podpori kandidatu ali kandidatom odločal 28. januarja.

Komentarjev 11
  • privat 13:34 22.januar 2012.

    pa je sploh kdo da naredi red v državi...seveda mislim na ta red ,ki bo privedel do aretacij teh klovnov..

  • raviotar 01:46 22.januar 2012.

    A si ziher? A veš kaj je parlament, kaj je mandatar in kaj ti osebki predstavljajo? No, očitno ne: tebe in mene, pa mojega soseda in unga, ki se zdajle sprehaja po Čopovi...In hudiča, če ne bo narodu enkrat orenk ...prikaži večk počilo pol pa res ne vem...

  • raviotar 01:41 22.januar 2012.

    Jst pa predlagam, da naša nefunkcionalna in nasplošno nesposobna vlada kontaktira mehiški kartel in uvozi ene 3-5 njihovih vodilnih ljudi. Isti klinac kar se kriminala tiče, postali bomo vsi bogati in takrat bi rada videla enega samcatega, ki bo upal ...prikaži več ukrast 1 cent! Sej je res, da so ti tiči izredno kruti, ampak po nekem načelu poštenja med lopovi. In če je že vrh v celoti kriminalen, ne vem zakaj ne bi bili še državljani. Aja, no, pa demokraciji se bi tem primeru bilo treba odpovedat....čakte...ah, saj je že sedaj ni...tko da no problem.