Slovenija
16 ogledov

MOM kaže s prstom na krizo

Svetniki MOM Nino Verdnik
Proračun. Svetniki potrdili rebalans zmanjšanega proračuna. Univerzijada še vedno ostaja v igri.

“Opozarjali smo na napihnjen proračun in to se je z rebalansom tudi pokazalo,” je pojasnil Tomaž Orešič, mestni svetnik LDS.

Svetniki Mestne občine Maribor (MOM) so le nekaj dni pred koncem leta sprejeli rebalans proračuna, in sicer so prihodkovno stran zmanjšali za 42 milijonov evrov; zdaj znaša 111 milijonov evrov. Zmanjšali so ga zaradi neuspešne prodaje plinovoda in nekaterih nepremičnin, po njihovem mnenju pa je manj prihodkov tudi odraz krize. Kot je pojasnila direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner, jim kar nekaj denarja dolguje tudi država.

Vztraja pri univerzijadi

“Nalijmo si čistega vina in Mariborčanom in državi priznajmo, da univerzijade ne bomo mogli izpeljati,” je bil kritičen Gregor Jager, mestni svetnik Zaresa. S tem pa se ni strinjal podžupan Milan Mikl: “Letos smo za univerzijado namenili 400 tisočakov za organizacijski del; okoli 100 tisoč so že prejeli, preostalo še bodo. Prihodnje leto pa bo za investicije za potrebe univerzijade v proračunu načrtovanih okoli šest milijonov evrov.”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.