Slovenija
19 ogledov

Mond bodo pripojili Hitu

Mond mediaspeed
Zabaviščni park. Izogniti se želijo insolventnosti, zato bodo rezali tudi stroške.

Nadzorni svet družbe Hit, d. d., je na nedavni seji dal zeleno luč za pripojitev hčerinske družbe Hit Šentilj k matični družbi.

Omenjeno hčerinsko podjetje, ki je v stoodstotni lasti Hita, d. d., je bolj znano kot igralniško-zabaviščni center Mond v Šentilju. Za takšno potezo se je goriška matična družba odločila zaradi slabih rezultatov šentiljskega zabavišča, ki ga vodi Željko Ugrin. "Po presoji strokovnih služb bi se s tem izognili nevarnosti za insolventnost družbe Hit Šentilj in njeni nujno potrebni dokapitalizaciji," so nam med drugim odgovorili iz krovne družbe Hit. Proces pripojitve naj bi bil končan do junija letos.

Hit vzel stvari v svoje roke

"Uradno s pripojitvijo še nisem bil seznanjen in tudi nimam nobenega dokumenta, ki bi o tem govoril. To je vse, kar lahko za zdaj komentiram," je za Žurnal24 pojasnil Ugrin. Bodo pa očitno v Mondu tudi odpuščali.

Kot so povedali v matični družbi, naj bi ukinili "nekatera delovna mesta", znižali pa naj bi tudi stroške storitev zunanjih izvajalcev.

Slabše kot leta 2010

Po nerevidiranih podatkih je imela družba Hit Šentilj lani tri milijone evrov izgube pred davki. Rezultat je bil za 21 odstotkov slabši kot leta 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.