Slovenija
14 ogledov

Moral bo plačati in oddelati

Dari Južna Anže Petkovšek
Južni 21 mesecev družbeno koristnega dela, družbi mora vrniti 4,5 milijona evrov.

Ljubljansko okrožno sodišče je lastniku družbe CGP Dariju Južni po priznanju krivde za očitana kazniva dejanja zlorabe položaja in pranja denarja prisodilo 21 mesecev zaporne kazni, ki jo bo prestal z opravljanjem družbeno koristnega dela, ter plačilo stranske denarne kazni v višini 1,3 milijona evrov. Družbi CGP mora vrniti 4,5 milijona evrov.

Južna je moral kot pogoj za sporazum nakazati 178.000 evrov v humanitarne namene. Večina tega denarja bo namenjena bolnišnicam za nakup opreme. Sporazuma, ki ga je sprejel, ni več moč preklicati, na sklep tudi ni pritožbe.

S tožilstvom sta dogovor o priznanju krivde sklenila tudi predsednik uprave CGP Marjan Pezdirc in nekdanji član uprave družbe Martin Štubljar. Sodišče je vsakemu prisodilo leto dni zaporne kazni, ki jo bosta prav tako odslužila z opravljanjem družbeno koristnega dela.

Siročič krivde ni priznal

Krivde v tej zadevi pa ni priznal nekdanji član uprave CGP Rajko Siročič. Sojenje se bo zanj nadaljevalo 1. oktobra, ko se bo začela glavna obravnava.

Obtoženi sicer na današnji narok za izrek kazenskih sankcij niso prišli.

Komentarjev 2
  • stela 15:37 01.julij 2013.

    Jožek, kaj pa tebe boli njegova kazen???

  • allstarr111 14:49 01.julij 2013.

    Pa to ni normalno, noben sodnik se ne drži zakona, v zakonu piše da treba priznat krivdo na predobravnavnem naroku, to pomeni preden se je glavna obravnava sploh začela, in če prizna takrat je deležen milejše kazni. Ma te naše ...prikaži večše sodnike je treba vse zamenjat in to po hitrem postopku.