Slovenija
32 ogledov

Moral je poklekniti, nato še klofute

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Iz nedolžnega kepanja in šolske razigranosti se je v Kočevju razplamtel incident, ki je povzročil nedopustno psihično in tudi fizično izživljanje nad sedmošolcem.

Skupina šolarjev kočevske Osnovne šole zbora odposlancev se je v ponedeljek popoldne med vračanjem iz šole kepala. Nič nenavadnega, če ne bi dogodek končal na policiji.

Osnovno šolo Zbora odposlancev v Kočevju obiskuje 441 učencev, med njimi je 50 Romov. Strpnost med njimi je sicer na visoki ravni, poudarja ravnatelj Franc Gornik.
 

Ena izmed kep naj bi namreč zadela tudi šolarko romske skupnosti. Brez posledic, deklica se ni poškodovala. Do fantov je takoj priskočil oče šolarke, ki jo je po končanem pouku čakal v avtomobilu. Zadržal je dva izmed fantov, in ko je deklica pokazala, kdo naj bi vrgel kepo, se je začelo izživljanje.

Razjarjeni dekličin oče je učenca 7. razreda prisilil, da je pred njim pokleknil, da se je deklici opravičil za vrženo kepo, nato pa ga je še oklofutal.

Dogodek je skušala preprečiti učiteljica Jadranka Zetič, vendar njeno posredovanje ni zaleglo. Prestrašenega in osramočenega fanta je nato peljala domov, njegova mama pa je dogodek prijavila policistom.

Učenci veliko bolj strpnejši od staršev
Ravnatelj šole Franc Gornik je za Žurnal24 povedal, da se v šoli trudijo učiti strpnosti in da je ta sicer med šolskimi klopmi in na šolskih hodnikih na visoki ravni. Povsem druga plat strpnosti pa se po njegovih besedah pokaže, ko se ta preverja med starši.

"Že prej je tu in tam prihajalo do – praviloma anonimnih – prijav glede kakšnih manjših konfliktov med otroki bodisi na romski bodisi na strani 'civilov', vendar do tako hudih skrajnosti ni prišlo še nikoli," dodaja ravnatelj Gornik, ki ne skriva ogorčenja nad včerajšnjim dogodkom.

Napadenega učenca danes k pouku ni bilo, ravnatelj pa pri tem upa, da dogodek na njem ne bo pustil hujših posledic.

Na policiji so nam potrdili, da so bili o dogodku obveščeni; ker preiskava še poteka, o podrobnostih še ne govorijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.