Slovenija
894 ogledov

Morda imate zavarovanje za mobitel, pa za to sploh ne veste

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Niso redki tisti, ki imajo dražji telefon kot avto, a zavaruje ga skoraj nihče. Marsikdo pa ima zavarovanega, a za to najbrž sploh ne ve.

V Tušmobilu pravijo, da posebnih želja uporabnikov za zavarovanje mobitelov niso zaznali, zato ga nimajo v ponudbi. Telekom Slovenije je zavarovanje pred časom nudil, a je bilo premalo zanimanja, zato so ga opustili. V primeru kraje ali izgube je njihovo zavarovanje ponujalo 40 evrov cenejši nakup novega Mobitela. Kljub očitno majhnemu zanimanju pa je zavarovanje mobitela ali tablice prejšnji teden ponudil Simobil. Sklene ga lahko le, kdor se pri njih veže za dve leti. Za 320 do 630 evrov vreden mobitel zavarovanje vsak mesec stane 4,99 evra, poleg tega pa mora zavarovanec v primeru škode sam plačati 65 evrov. Krije pa to zavarovanje na primer tudi do tisoč evrov stroškov, ki bi nastali, če bi vam kdo ukradel telefon in ga uporabljal. 

Zavarovanje mobitela ponuja tudi Triglav, in sicer strojelomna zavarovanja, ki vključujejo rizike požara, prometne nezgode in vloma. Zanimanje je po njihovih besedah v porastu, ljudje pa "pogosteje zavarujejo dražje mobilne aparate višjega razreda“, letna premija pa znaša od 20 evrov dalje. 

Vključeni tudi v zavarovanje nepremičnine, ampak ... 

Kdor ima zavarovano nepremičnino, pa ima morda mobitel zavarovan že v sklopu tega zavarovanja. Pri Triglavu so v paketnem zavarovanju Dom mobiteli na lokaciji, ki je predmet zavarovanja, že avtomatično vključeni, a le za primer požara in vloma. Za primer mehanske poškodbe (strojelom), udara strele ali napak v delovanju elektrike pa je treba izbrati dodatno kritje. 

Tudi pri Adriaticu pravijo, da mobiteli spadajo med stanovanjske nepremičnine in so pri zavarovanju Dom AS zavarovani za primere, ki so vključeni v posamezen paket. "Poleg nevarnosti požar, strela, eksplozija, vihar in drugih je v vse pakete zavarovanj stanovanjskih premičnin vključena tudi nevarnost vloma in ropa. To pomeni, da zavarovanje krije škodo v primeru, ko na primer vlomilci vlomijo v naše stanovanje in iz njega odnesejo mobitel ali če nas roparji napadejo na cesti in nam ukradejo torbico, v kateri je mobitel,“ pojasnujejo. Za primer poškodbe pa je treba v sklopu zavarovanja gospodinjskih aparatov in naprav izbrati pake, ki krije strojelomne nevarnosti. 

Komentarjev 5
  • BorutK 12:05 27.november 2014.

    Ti si zih na Simobilu a?:)))

  • smejka 09:50 27.november 2014.

    Tu ste nekateri samo,da kritizirate(na napake lahko opozarjamo tudi na posebni povezavi ali je vaš cilj,da vsi vedo kako ste pametni?).Vsi smo ljudje,zmotljivi.Bi vam bilo všeč,da vam v trgovini na blagajni rečem...umite si zobe,iz ust vam smrdi?Lep dan ...prikaži več želim,pa pozitiven pogled z mobilnikom ali mobitelom ali pa brez.:)

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:56 27.november 2014.

    jaz sem razumel kaj so napisali,in drugač še nisem slišal da bi kdorkoli rekel mobilnik ampak vsak reče mobitel