Slovenija
25 ogledov

“Morda izstopim!”

“Če svetnikov PJN ne bo dovolj, pošteno vodenje občine ni mogoče; zavračam pa tr Žurnal24 main
Odločitev. Če ne bo dovolj podpore volilcev v prvem krogu, Tomaža Gantarja v drugem ne bo.

O tem se z Borisom Popovičem nisva nikoli pogovarjala in danes ne želim razmišljati, kaj bo, če bo. Resno se pripravljamo na volitve in verjamem, da bomo zmagali,” piranski župan Tomaž Gantar komentira govorice, da ga ob neuspehu na bližnjih lokalnih volitvah čaka mesto direktorja koprskega zdravstvenega doma. Zdaj to ustanovo vodi vršilec dolžnosti.

Govorica se zdi verjetna tudi zaradi Gantarjeve odločitve, da se v drugi krog županskih volitev ne bo podal, če njegova stranka Piran je naš (PJN) 10. oktobra ne dobi pomembne podpore volilcev. Zdaj ima PJN v občinskem svetu sedem predstavnikov.

Na nek način sporoča, da bo vse glasove iz prvega kroga 'vrgel stran', če podpora ne bo zadostna.
Andraž Zorko, Valicon

Ne mara trgovanja
Glavni razlog? Ne mara trgovanja z glasovi svetnikov v zameno za podporo pri posameznih odločitvah. “V tem mandatu smo v mnogih točkah presegli volilni program, kar je bilo možno tudi zaradi učinkovitega dela občinskega sveta. Ob nezadostnem številu svetnikov stranke PJN pa menim, da svojih predvolilnih obljub ne bi mogli izpolniti in ne vidim prave možnosti poštenega vodenja občine. To ne pomeni zavračanja sodelovanja, ki je bilo v tem mandatu dobro, temveč le zavračanje trgovanja z glasovi,” poudarja 
Gantar.

Kaj pravi stroka
Napoved morebitnega izstopa v drugem krogu županskih volitev lahko vpliva na odločanje volilcev že 10. oktobra, meni stroka. “Bolj verjetno se mi zdi, da bi takšna gesta prej koga odvrnila kot pritegnila h glasovanju za takšnega kandidata. Na nek način namreč sporoča, da bo vse glasove iz prvega kroga 'vrgel stran', če podpora ne bo zadostna,” ocenjuje Andraž Zorko iz Valicona, družbe za trženjsko svetovanje in raziskave.

Kot smo že pisali, ankete kažejo, da nihče od kandidatov ne bo zbral dovolj podpore za zmago v prvem krogu, v drugem pa naj bi se pomerila Tomaž Gantar (PJN) in Peter Bossman (SD).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.