Slovenija
12 ogledov

"Morda nas vrže ven"

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Karl Erjavec. "Morda nas bo pa Pahor vrgel iz vlade," je dejal sinoči ob napovedi, da danes ne bo popuščal.
Kaj lahko pade?
Proti. Poslanska skupina DeSUS bo pritisnila tipko proti tako pri rebalansu proračuna kot pri pokojninski reformi, je bil sinoči odločen Erjavec. Oba imata sicer ob podpori poslanske skupine nepovezanih in kakšnem glasu SLS možnost za uspeh. Danes je po vetu državnega sveta na preizkušnji zakon o malem delu.

Koalicijske zdrahe. Predsednik Desusa Karl Erjavec se bo jutri udeležil rednega tedenskega srečanja predsednikov vladnih strank. Danes Borut Pahor denimo ni vedel, ali Erjavec prihaja ali ne.

Za pokojnine do konca
Če se pokojnine ne bodo polovično usklajevale, ne čutimo več lojalnosti do koalicije,” je bil sinoči odločen Erjavec. Pahor je včeraj že tekom dneva ponovil znano stališče, da lahko pristane zgolj na četrtinsko usklajevanje v prihodnjih dveh letih. DeSUS bo v koaliciji pustil, “dokler bo smiselno”.

Ker so koalicijski partnerji Pahor, Gregor Golobič in Katarina Kresal Erjavca včeraj četrt ure zaman čakali pred napovedano skupno predreferendumsko tiskovno konferenco v podporo zakonu o RTV, koalicija tudi na tej točki očitno ne more pričakovati podpore Desusa.

Kdo sme biti proti?
Zakaj se vedno, kadar mi odločno zavzamemo stališče, to označi za izsiljevanje?” se je danes na parlamentarnih hodnikih jezil poslanec Desusa in podpredsednik državnega zbora Vasja Klavora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.