Slovenija
25 ogledov

Morda pa bo raje v. d.

“Možnost v. d. mi morda še bolj ustreza kot imenovanje za dobo štirih let. Tako Žurnal24 main
Izolska bolnišnica. Minister Marušič še kar skriva svoje mnenje o Averju.

Kadrovanje. “Teoretično se ne bi smelo zgoditi, v praksi pa se do zdaj še ni, da bi kandidat, ki ga je vlada zavrnila, opravljal funkcijo vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja,” ocenjujejo viri blizu ministra za zdravje Dorijana Marušiča.

Kdo določi v. d.?
Postopek. Vršilec dolžnosti je določen, če predlagani kandidat za direktorja na vladi ne dobi soglasja. V. d. določi svet zavoda, so nam pojasnili na ministrstvu za zdravje. “Aver za zdaj ostaja naš kandidat za direktorja, informacij z vlade še nimamo,” pravi Damijan Šavron, predsednik sveta bolnišnice.

Ta se uradno še vedno ni odločil, ali bo podprl kandidata za novega direktorja izolske splošne bolnišnice. Kot je znano, je svet zavoda na to mesto imenoval Boštjana Averja, nekdanjega prvega moža Vzajemne.

Možnost v. d. mi morda še bolj ustreza kot imenovanje za dobo štirih let. Tako bom svoje znanje in sposobnosti lahko dokazal kar z delom,” pa je Aver za spletni portal Podpalmo.si komentiral govorice, da naj bi zaradi nepodpore vlade direktorsko funkcijo opravljal kar v vlogi v. d. Na našo prošnjo za komentar se včeraj sicer ni želel odzvati.

Še kar čakajo
Predsednik sveta bolnišnice Damijan Šavron govoric, da bo Aver v. d., prav tako ni komentiral, poudaril je le, da še vedno čakajo na odgovor vlade. “Aver ostaja naš kandidat za direktorja. Je pa res, da ustanova z več kot 600 zaposlenimi ne more biti dolgo brez pravega vodstva. To je tako kot ladja brez kapitana. Saj veste, kaj se lahko z njo zgodi – nasede,” je 
poudaril.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.