Slovenija
19 ogledov

Morda trije v boj za predsednika Desusa

Karel Erjavec s telefonom Boštjan Tacol
Kongres DeSUS bo 1. marca v Ljubljani, je po besedah predsednika te stranke Karla Erjavca sklenil izvršni odbor, odločitev pa je nato potrdil tudi svet stranke.

Erjavec je kandidaturo za vnovični mandat na čelu DeSUS že napovedal, kot možna protikandidata pa se omenjata tudi generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič in Meta Vesel Valentinčič.

DeSUS bo marca imel kadrovski, statutarni in programski kongres. Po besedah Erjavca računajo, da bodo v teh rokih pripravili vse potrebno za to, da bodo kongres lahko uspešno izpeljali.

Erjavec je glede možnih protikandidatov po seji izvršnega odbora povedal, da ima vsakdo pravico kandidirati in da bi bilo slabo, če bi bil edini kandidat. "Glede na to, da se pojavljajo nekatera imena, pač počakajmo in bomo videli, kdo bo kandidiral," je dejal. Poudaril je še, da je DeSUS demokratična stranka in bo demokratično izvolila tudi predsednika. Izvršni odbor pa danes o kakšnih konkretnih kandidaturah ni razpravljal, je povedal.

Seje sveta DeSUS se je udeležil tudi predsednik strankinega dolenjskega odbora Jože Jazbec, ki je bil do zdaj večkrat kritičen do vodstva stranke. Kot je povedal, bodo - koga je s tem mislil, sicer ni povedal - na kongres prišli "ustrezno pripravljeni" in s svojim protikandidatom. Ob tem je dejal, da podobno kot on razmišljajo še "severni del Severne Primorske, Gorenjska, Dolenjska, nekaj se dogaja tudi okoli Mure".

Kdo bo njihov kandidat, Jazbec ni želel povedati, saj da se mora o tem z nekaterimi še pogovoriti. Na vprašanje, ali je to Jasnič, pa je odgovoril, da ga Jasničeva pripravljenost kandidirati preseneča, saj da je še nedavno dejal, da podpira Erjavca. Povedal je še, da so bili nekateri po nedavni klavzuri stranke na Ptuju do Jasniča zelo kritični, saj da "ni spregovoril niti besede", očitali pa naj bi mu tudi "sedenje na dveh stolih".

Komentarjev 3
  • feferon 16:54 12.december 2012.

    Kahla pejd v penzijo

  • Žurnalček 00:04 12.december 2012.

    Po tem , ko boš sodnikom razložil , zakaj na Patrijah ni topov ampak samo mitraljezi , boš sam sebi zgodovina !

  • franke 20:42 11.december 2012.

    ERJAVEC NESPOSOBEN SI . ODSTOPI!