Slovenija
14 ogledov

Morebitnega šefa za okolje še skrivajo

glasovanje o mandatarju Saša Despot
Mandatar Miro Cerar naj bi si danes vzel čas za kandidatko za bodočo okoljsko ministrico.

Mandatar Miro Cerar se bo predvidoma še do začetka prihodnjega tedna sestajal in pogovarjal z potencialnimi kandidati za ministre. Največ težav pri iskanju ministrskih kandidatov naj bi trenutno imeli v Demokratični stranki upokojencev (DeSUS). Cerar se namerava danes sestati z njihovo novo kandidatko za ministrico za okolje in prostor. Strankin poslanec Tomaž Gantar, ki se je sprva omenjal kot kandidat, se je naposled odločil, da ne bo kandidiral za ministra za okolje, zato so v DeSUS Cerarju že ponudili novo ime. Koga točno si na tem mestu DeSUS želi bodo razkrili danes, a le če bo ta kandidatka s Cerarjem našla skupni jezik

Zaenkrat pa tudi še ni jasno kdo iz DeSUS bo predlagan za vodenje ministrstva za kulturo. DeSUS bo sicer moral ponuditi kandidate za vodenje štirih ministrstev.

Stranka Mira Cerarja (SMC), DeSUS in Socialni demokrati (SD) so koalicijski sporazum parafirale v sredo, podpisali pa ga bodo predvidoma v ponedeljek. Takrat naj bi bila znana tudi imena vseh kandidatov za ministre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.