Slovenija
21 ogledov

Morje bi lahko poplavljalo

Poplave v Loški dolini iz zraka airvideo.si / youtube
Nekatere reke znova poplavljajo, morda se jim danes pridruži tudi morje. Letos najbolj mokro leto po 1965.

Zaradi novih padavin bodo nekatere reke spet poplavljale. Reka Vipava bo zvečer in ponoči poplavljala v svojem zgornjem in srednjem toku na izpostavljenih območjih. Prav tako lahko ob strugi poplavlja reka Sava v Zasavju. Krka bo ponoči presegla opozorilni pretok in poplavila na območju pogostih poplav, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).  Ljubljanica pa se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav.

Morje čez nižje obale

Zvečer bo povišano tudi plimovanje morja, gladina bi lahko na mareografski postaji v Kopru presegla višino 300 centimetrov in poplavila nižje dele obale.

20 centimetrov v sedmih urah

Gladina se je danes povišala tudi na kraških poljih. Na Planinskem polju in Cerkniškem jezeru se dvigovala hitreje kot pretekle dni. Vodostaj v Loški dolini pa se je v sedmih urah zvišal za 20 centimetrov. "V prihodnjih dneh pa se bo naraščanje vode na kraških poljih predvidoma upočasnilo," napovedujejo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.