Slovenija
20 ogledov

Morje ima le še 19 stopinj Celzija

Vetrovna Izola Bralka
Burja pri nas že slabi, jutri pa bo povsem ponehala, je pa pošteno premešala morje, saj ima le 19 stopinj Celzija. Konec tedna znova poleten.

Burja je že danes oslabela, je pa še vedno prepovedan promet na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Podnanos–Ajdovščina za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, sporočajo iz Prometno-informacijskega centra. Jutri bo burja povsem ponehala, pa pravijo na Agenciji RS za okolje.

Znova bo poletno

"Danes in jutri bodo še kakšne plohe, tudi posamezne nevihte se bodo lahko pojavljale, v četrtek že manj, verjetno še kaj malega, v petek pa bodo šle temperature navzgor in znajo že biti okrog 30, v soboto in nedeljo pa zna biti tudi nad 30, se pa lahko v nedeljo na zahodu in severozahodu spet pojavi kakšna nevihta," je za zurnal24.si povedal Andrej Pečenko iz Agencije RS za okolje.

Poletne temperature bodo dobrodošle tudi za to, da se morje znova segreje, saj ima trenutno zaradi burje le 19 stopinj Celzija, še pred dobrim tednom pa jih je imelo 28.

Drug teden še vprašljiv

Ali se bo poletno vreme nadaljevalo tudi drug teden, pa nam Pečenko še ni mogel povedati, saj pravi, da so za zdaj izračuni zelo različni. Po enih naj nas bi znova zajelo slabše vreme, po drugih pa naj bi nas fronta obšla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.