Slovenija
74 ogledov

Morje poplavljalo obalo

Morje lahko poplavlja tudi jutri. (Foto: Suzana Kos) Žurnal24 main
V jutranjih urah je zaradi povišanega plimovanja morje poplavilo del obale Pirana, Kopra in Izole. Opozorilo: morje lahko poplavlja tudi jutri med sedmo in deveto uro dopoldne.

Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, je bilo v jutranjih urah ob slovenski obali povišano plimovanje morja.

OPOZORILO

Po podatkih Agencije RS za okolje, oddelka za hidrološko prognozo, lahko v nedeljo 5.12.2010 med 7 in 9 uro pričakujemo povišano plimovanje morja.

Ob tem lahko morje poplavi nižje ležeče dele obale.

Ob 5.17 je bila v Piranu sprožena sirena javnega alarmiranja z znakom: "Opozorilo na nevarnost".

Morje je zalilo Prešernovo nabrežje do teras gostinskih lokalov, Kidričevo nabrežje, Cankarjevo nabrežje in plažo ter parkirni prostor ob hotelu Piran. Morje je segalo do avtobusnega obračališša ob Tartinijevem trgu in zalilo potniški pomol.

Koper: poplavljen Ukmarjev trg
Ob sedmi uri zjutraj je morje na mareografski postaji v Kopru doseglo višino 330 centimetrov. Morje je delno poplavilo Ukmarjev trg in nižje ležeče dele obale.

Izola: morje zalilo nekaj avtomobilo
V Izoli pa je v jutranjih urah morje prestopilo rob obalne črte in zalilo približno tretjino Velikega trga. Trem osebnim avtomobilom je voda segla do motornega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.