Slovenija
34 ogledov

Morje v Bolgariji ima 31 stopinj

Vremenoslovci napovedujejo, da bo kljub toplim dnem morje konec tedna še hladno. Žurnal24 main
Če se odpravljate na počitnice v Bolgarijo, potem ne računajte na osvežitev v morju. To je doseglo 31 stopinj Celzija, kar je največ v zadnjih 17 letih. Tudi Slovenci imeli letos rekord.

V Bolgariji se podobno kot v Rusiji ljudje cvrejo na približno 40 stopinjah Celzija, kar se pozna tudi na temperaturi morja. Nacionalni inštitut za meteorologijo in hidrologijo je v Varni nameril temperaturo morja 31 stopinj Celzija, poročajo hrvaški mediji. To je največ v zadnjih 17 letih, ko je temperatura dosegla največ 28 stopinj Celzija. Turisti se tako ne morejo osvežiti niti v senci niti v morju.

Tudi v Sloveniji je morje letos doseglo rekordno temperaturo zadnjih 19-ih let. 17. julija je nacionalni inštitut za biologijo v Kopru nameril 30,4 stopinj Celzija. Res pa je, da se je že čez dva dneva ohladilo na le 18 stopinj, za kar je poskrbela močna burja. Trenutno ima slovensko morje po podatkih agencije za okolje in prostor prijetnih 24 stopinj.

Hrvaško morje je imelo letos največ 29 stopinj na jugu, in sicer okrog 20. julija, na severu pa je imelo največ 28 stopinj. Trenutno se temperature morja na Hrvaškem gibljejo od 25 do 26 stopinj Celzija, poročajo hrvaški mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.