Slovenija
29 ogledov

Morje znova poplavlja

Piran in obala Suzana Kos
Visoko plimovanje morja oziroma poplavljanje morja so danes zvečer zabeležili v Piranu in Kopru.

Kot so napovedali na Agencij RS za okolje, so danes v Piranu in Kopru zabeležili povišano plimovanje morja. Gladina je presegla opozorilno vrednost, so zabeležili na Centru za obveščanje Republike Slovenije. Morje naj bi sicer le za krajši čas poplavilo nižje ležeče dele obale, enako naj bi se zgodilo tudi jutri.

Plimovanje je bilo povišano tudi včeraj. Vendar pa so veliko več težav kot morje povzročala neurja s točo, ki pozno popoldan in zvečer zajela Štajersko. Med drugim je meteorna voda zalila številne stanovanjske objekte.

Povečini lepo

Sicer pa je vremenska napoved za danes ugodna. "Popoldne bo povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo več oblačnosti in predvsem v Posočju bo občasno deževalo, drugod na zahodu pa bo večinoma suho. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija," so zapisali na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.