Slovenija
3 ogledov

Mornarji bi po grških dekletih

Skupina mladih mornarjev je bila zelo dobre volje. Žurnal24 main
V četrtek je v Koper vplula Natova bojna skupina. Pri nas si bodo ogledovali ''znamenitosti''.
"Po napornem delu in tednih na ladji se prav prileže iti malo na kopno in se sproščati," je dejal Sven, eden izmed 1300 Natovih mornarjev, ki so v četrtek vpluli v koprsko pristanišče in si bodo do ponedeljka ogledovali slovenske znamenitosti ter pokušali lokalne kulinarične dobrote.

Po napornem dnevu
Ekipa Žurnala24 se je v četrtek zvečer odpravila v koprske lokale in tam smo srečali množico zabave željnih mornarjev in mornark iz Nemčije, Velike Britanije in Grčije. "Dan je bil naporen, zdaj si bomo dali malo duška in se pozabavali. V soboto in nedeljo pa nas peljejo na oglede po Sloveniji in pokušino istrskih vin. Zares se veselim tega, ker sem v Sloveniji prvič," je povedala Johanna, dvajsetletno dekle, ki v nemški mornarici že dve leti skrbi, da njihovi mornarji niso lačni.

Mornarica kot vir zaslužka

V Nemčiji imajo še vedno obvezno služenje vojaškega roka, ki ga lahko odslužijo v vojski, mornarici ali pa civilno v bolnišnicah oziroma ustanovah, kjer potrebujejo njihovo pomoč. Vojaški rok traja sedem mesecev, večina naših sogovornikov pa je v mornarici že več kot dve leti, saj je to tudi primeren vir zaslužka. "Prvih sedem mesecev je plača sicer bolj klavrna, nato pa ti z vsakim dodatnim mesecem na ladji plačujejo več. Po dveh letih je plača že kar solidna," razlaga dvajsetletni mornar Franck.

Neosvojljiva grška trdnjava
Za sosednjo mizo je sedela skupina mlajših britanskih mornarjev, ki so imeli za sabo že kar nekaj vrčkov piva, bili so nekoliko glasni, a kljub temu dokaj samoobvladani. Na vse možne načine so poskušali osvojiti skupino prelepih grških mornark in s tem dodobra nasmejali druge goste v lokalu, a grška mornariška trdnjava se je odlično izkazala in se ni pustila osvojiti. Po neuspelih poskusih nekoliko razočarani Britanci pa so z vrčkom piva v roki hitro prišli k sebi in naši fotografinji v objektiv zelo ponosno razkazovali svoje mišice in tatuje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.