Svet
61 ogledov

Moški s potnim listom, ki so ga našli ob truplu napadalca, ni potoval čez Slovenijo

Fotokopija dokumenta terorista Blic
Domnevni lastnik potnega lista, ki so ga našli ob truplu napadalca v Parizu, je kot begunec potoval po balkanski poti preko Grčije, Makedonije, Srbije, Hrvaške in Madžarske.

Kot je znano, so pariški policisti ob truplo enega od napadalcev našli potni list na ime Ahmed Almuhamed. Ali je potni list originalen in ali dejansko pripada napadalcu, zaenkrat še ni znano. 

So pa  Ahmeda Almuhameda, ki je kot begunec prišel iz Sirije preko Turčije v Grčijo, na grškem otoku Leros registrirali 3. oktobra, 7. oktobra so ga registrirali na srbskem mejnem prehodu Preševo, kjer so ugotovili, da za njim ni razpisana nobena tiralica, 8. oktobra je šel skozi registracijski postopek v hrvaškem Opatovcu, kjer so skenirali njegov potni list, ga slikali in mu odvzeli prstne odtise. 

"Ta oseba ni bila v nobeni evidenci, kjer bi jo lahko zaznali kot sumljivo osebo. Prišel je iz Grčije, kjer so ga prav tako regiostrirali, nato skozi Makedonijo in Srbijo. Pot je proti Avstriji nadaljeval čez Madžarsko," je za HTV povedala Helena Biočić, predstavnica za tisk hrvaškega notranjega ministrstva. Hrvaška policija na podlagi svojih podatkov zdaj skuša najti njegove možne sopotnike. 

Na slovenski policiji glede tega zaenkrat ne dajejo komentarjev. "Trenutno poteka izmenjava podatkov, operativno delo in sodelovanje med posameznimi policijami, zato ne moremo karkoli komentirati nekaterih navedb," je za STA dejala predstavnica policije za stike z javnostmi Vesna Drole.

Do 17 oktobra, ko je Madžarska zaprla mejo s Hrvaško, je večina beguncev iz Hrvaške pot proti Avstriji nadaljevala čez Madžarsko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.