Slovenija
22 ogledov

Moški še oklevajo

Zdajšnji župan Franc Kramar o vnovični kandidaturi na jesenskih volitvah še razm Žurnal24 main
Bohinj. Jeseni bo kandidirala občinska svetnica Marija Ogrin. Župan zaradi zdravja okleva, podžupana ne zanima.

"Na to ne bom odgovoril, saj se še nisem odločil. Odločitev je odvisna tudi od mojega zdravja," je včeraj na vprašanje, ali bo jeseni vnovič kandidiral za župana, odgovoril bohinjski župan Franc Kramar.

Zaradi zdravstvenih težav, ki jih ima v zadnjem letu, o odločitvi za kandidaturo za četrti županski mandat še tehta. Če se bo odločil zanjo, je dejal, razlog ne bo v političnih ambicijah, temveč v želji, da dokonča nekatere razvojne projekte za Bohinj.

V nasprotju z županom pa je o kandidaturi že odločena Marija Ogrin, občinska svetnica, arheologinja, ki dela kot vodja oddelka Muzeji v Bohinju. Kandidirala bo s podporo Slovenske demokratske stranke. "Želim, da bi občini uspelo pridobiti več evropskega denarja," je poudarila Ogrinova.

Cvetkova odločitev kmalu
V javnosti se omenjajo tudi imena občinskih svetnikov Jožefa Cvetka in Dušana Vučka ter podžupana Antona Urha. Zadnji govorice v celoti zavrača, saj jeseni ne bo kandidiral.

"To me ne zanima. Bom pa podprl zdajšnjega župana, če bo kandidiral," je bil kratek Urh. Za župansko funkcijo se ne bo potegoval niti Vučko, kajti kot pravi, vso svojo energijo usmerja v službo (na notranjem ministrstvu, op. p). "Bom pa verjetno vnovič kandidiral za občinskega svetnika na listi LDS," je dodal.

Jožef Cvetek, upokojeni ravnatelj bohinjske šole, pa še okleva. "Odločitev bo padla v nekaj dneh. Če se bom odločil za kandidaturo, bo to na listi Nove Slovenije," je pojasnil Cvetek, ki je za župana kandidiral že dvakrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.