Slovenija
36 ogledov

Most na Log še v zraku

Nivojski prehod ceste in železnice na Gobovcih nasproti Loga bo ob izgradnji mos Žurnal24 main
Prostorsko načrtovanje. Občina pridobiva smernice za gradnjo mostu.

Občina v tem času pripravlja občinski podrobni načrt (OPN) za most čez Savo na Logu,” je povedal župan Srečko Ocvirk. Ko bo OPN sprejet, bo podpisan protokol med občino, Infro, direkcijo za ceste in železnico.

Z novim mostom bo razbremenjen most čez Savo v Boštanju, hkrati pa bo to obvozna cesta.
Srečko Ocvirk

Pridobivanje soglasij
Za umeščanje mostu v ta občutljivi prostor bo potrebno soglasje 17 soglasodajalcev, njihova mnenja pa so si marsikdaj nasprotujoča,” je dejal Ocvirk. Poleg plinovoda na loški strani, daljnovoda, Save kot energetskega potenciala, ceste in železnice bo treba upoštevati mnenja krajinarjev in se potruditi, da videz mesta z novim mostom ne bo bistveno prizadet, je naštel župan.

Kdo je (bil) za in kdo proti

Naš vir: “Andrej Vizjak je bil kot gospodarski minister proti gradnji mostu na Logu.”
Andrej Vizjak: “Neumnost, gre za podtikanja in za dve leti stare očitke, ki sem jih za sevniške občinske svetnike že pred leti demantiral in podkrepil z dokazi in dokumenti.”

Še vrsta neznank
Most bo med obema nivojskima prehodoma, bližje Gobovcem, cesta pa bo prestavljena nad železnico. Kje natančno bo most, še ni znano, prav tako se ne ve, koliko bo stal in kdaj bo zgrajen. “Gre za državni projekt, država pa je občino pooblastila, naj vodi postopke v zvezi z umeščanjem v prostor,” je pojasnil župan.

Nivojska križanja
Izgradnja mostu bo odpravila dve nivojski križanji ceste in železnice, v naslednjih petih letih naj bi z obvoznico in nadvozom rešili tudi nivojski prehod na Blanci. V občini je takih nivojskih križanj 33. “Več jih je na trebanjski progi, a bolj problematična so tista na progi Zidani Most–Dobova,” ugotavlja župan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.