Slovenija
29 ogledov

Most za večjo varnost kolesarjev

Most bo zagotovil večjo varnost kolesarjev, ki morajo zdaj z varne kolesarske st Žurnal24 main
Varnost. V Gozdu - Martuljku naj bi še ta mesec začeli graditi most za kolesarje. Nevarnega odseka ne bo več.

Črne točke pri mostu čez Savo ne bo več. Z izgradnjo mostu bo narejen kratek, a zelo pomemben odsek kolesarske poti,” je dejal Jure Žerjav, kranjskogorski župan.

Direkcija RS za ceste je pred dnevi pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo mostu, s katerim bodo zagotovili večjo varnost kolesarjev na kolesarski stezi, ki vodi v Kranjsko Goro in naprej v Italijo. Zdaj se steza pri mostu v Gozdu - Martuljku konča in morajo kolesarji pot nadaljevati po nevarnem in prometnem odseku ceste. Gradnjo bodo dokončali v pol leta, stala pa bo okoli 400 tisoč evrov.

Njen začetek se je zavlekel predvsem zaradi odkupov in parcelacij zemljišč, ki so trajala skoraj dve leti. “Most do začetka poletne turistične sezone sicer ne bo zgrajen, a pomembno je, da bomo že letos dolgoročno rešili kritični odsek. Vsekakor pa je kolesarska povezava ena od boljših odločitev v zadnjih letih, predvsem v smislu izboljšanja turistične ponudbe, saj omogoča obisk tudi tistih gostov, ki za kolesarjenje v naših krajih porabijo več kot en dan,” je poudaril Žerjav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.