Slovenija
55099 ogledov

Most zaprli vsega dober mesec po odprtju, to je razlog

Novi most v Novem mestu Žurnal24
Obiskovalci Novega mesta so bili začudeni, saj je bil dostop do brvi Loka - Kandija minuli vikend zaprt in to vsega dober mesec po slavnostnem odprtju. Preverili smo, zakaj.

Brez skrbi. Z brvjo nad Krko (mostom za kolesarje in pešce), pod katero se je podpisal mednarodno uveljavljeni projektant mostov Marjan Pipenbaher, ni nič narobe, uspešno je prestala tudi obremenilni test, 9. junija letos pa je sledila tudi slavnostna otvoritev. Razlog zaprtja so bila namreč dodatna lepotna dela, so posebej za nas pojasnili na Mestni občini Novo mesto.

"Do nedelje, 16. julija 2023, je bila na novi brvi, ki povezuje Loko in Kandijo, vzpostavljena popolna zapora zaradi izvedbe zaključnih estetskih del, izvedeno je bilo tudi barvanje pohodne površine. Z današnjim dnem je brv že ponovno na voljo uporabnikom," so nam v torek sporočili z Mestne občine Novo mesto. 

Izjemno novomeško pridobitev, ki povezuje dva bregova in pošteno skrajša pot marsikateremu občanu, bodo tako lahko spet občudovali tako domačini kot turisti. 

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 8
  • Naklonsky 13:09 19.julij 2023.

    Novomeščani imajo vsaj normalnega župana, ki živi in dela za kraj…. naš je pa en k* vreden!

  • Kmodri 12:59 19.julij 2023.

    Pipenbaher je padel na izpitu! A ja, bi, ker se je zgolj podpisal pod načrte, ki jih je napravil nekdo drug!

  • Grof 12:55 19.julij 2023.

    To ni brv, je drago plačano skropocalo, halo župan, …