Slovenija
18 ogledov

Moten bi bil signal Arsa v Posočju

Če bo Okrožno sodišče v Ljubljani ugodilo odločbi italijanskega sodišča, bo v Po Žurnal24 main
Sodišče. RTV pričakuje, da slovensko sodišče ne bo dovolilo izvršbe in odstranitve oddajnikov na Kuku.

“Pričakujem, da bodo zadoščala pravna sredstva in ne bo treba izvršiti sklepa italijanskega sodišča,” nam je Miran Dolenec, vodja Oddajnikov in zvez RTV Slovenija, dejal glede odločbe, da bi morali na Kuku odstraniti oddajnike.

Če bi slovensko sodišče izvršbo dovolilo, bi morali prenehati oddajati tretji program Radia Slovenija – program Ars – z oddajne lokacije Kuk v smeri Italije. To pa bi povzročilo večjo motnjo njihovega signala in s tem slabšo slišnost za poslušalce v Posočju. Kot je zaplet pojasnil Dolenec, imajo italijanske postaje ustrezna dovoljenja od svojega ministrstva, ki pa ne upošteva mednarodnih dogovorov.

Italija se ne drži dogovora
“Frekvenčni spekter za radijsko FM-področje je bil koordiniran leta 1984 v Ženevi, vendar Italija tega načrta ne spoštuje. Poleg frekvenc, ki so bile dodeljene Italiji, uporablja praktično vse naše, zato se na Primorskem pojavlja motenje, ki ga zaznamo vsi, ki želimo tam sprejemati naše programe,” je dodal 
Dolenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.