Slovenija
17 ogledov

Moten tudi letalski promet s Slovenijo

Koliko časa bodo letala družbe Lufthansa samevala? Žurnal24 main
Zaradi stavke zaposlenih pri Lufthansi je moral ta nemški letalski prevoznik odpovedati skoraj vse načrtovane polete. Moten bo tudi promet slovenskega letalskega prevoznika Adrie Airways z Nemčijo.

Od 1.720 poletov jih bodo opravili le 32, odpovedani pa so leti tako znotraj Nemčije, po Evropi in medcelinski leti.


Pokličite za informacije!

Adria Airways je morala tako odpovedati lete Ljubljana–München–Ljubljana (JP 102/103, JP158/159 in JP108/109), Ljubljana–Frankfurt–Ljubljana (JP116/117 in JP112/113), Priština–Frankfurt–Priština (JP114/115) in Priština–München–Priština (JP156/157). Opravili pa bodo dva leta, in sicer Ljubljana–Frankfurt–Ljubljana (JP148/149) in Ljubljana–Frankfurt–Ljubljana (JP124/125). 


"Potniki letov JP116/117 in JP112/113, katerih končna destinacija je Frankfurt, že imajo narejene rezervacije na letih, ki jih bomo opravili. Potniki, ki imajo vozovnice za pot v München ali nadaljujejo pot iz Münchna, naj se obrnejo na naš klicni center. Vse potnike, katerih let ni na seznamu odpovedanih, naprošamo, da se na svojem odhodnem letališču pravočasno zglasijo za prijavo na let. Potniki, ki potujejo iz Ljubljane v Frankfurt, se prijavijo na let po ustaljeni metodi. Prevoz prtljage in njen prevzem bo na frankfurtskem letališču nemoten. Potniki, ki potujejo iz Frankfurta v Ljubljano, se bodo na let lahko prijavili le preko spleta ali na samopostrežnih avtomatih. Potovali bodo lahko samo tisti z ročno prtljago, saj zaradi stavke prtljage ne bo mogoče oddati. Vsi ostali potniki, ki ne zaključijo potovanja v Frankfurtu ali Münchnu, naj pokličejo v naš klicni center, kjer jim bodo dali vse potrebne informacije o njihovem potovanju do končne destinacije," še sporočajo iz Adrie Airways.

Zaradi stavke pa bo lahko prihajalo do zamud tudi pri ostalih letih.

Hočejo višje plače

Sindikat nemškega storitvenega sektorja Verdi je zaposlene v Lufthansi pozval, naj danes na nemških letališčih izvedejo celodnevno opozorilno stavko. Sindikat zahteva 5,2-odstotno zvišanje plač za okoli 33 tisoč zaposlenih, vodstvo pa je nazadnje ponudilo do največ 0,6-odstotno zvišanje.

Tiskovni predstavnik Lufthanse Stefan Lauer je sicer v soboto poudaril, da je stavka "pretirana" glede na napredek v pogajanjih. Sicer pa letalski prevoznik potnikom svetuje, naj spremljajo njegovo spletno stran, kjer bodo objavljene najbolj ažurne informacije. Potniki, ki naj bi leteli danes, bodo lahko brez dodatnih stroškov spremenili svojo rezervacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.