Slovenija
28631 ogledov

Motorist se več ne bo vrnil domov

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
Do nesreče je prišlo včeraj okrog 19. ure.

Na hitri cesti proti Italiji, pri odcepu za Škofije, se je okrog 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa, so sporočili s Policijske uprave Koper. Več podrobnosti za zdaj ni znanih. 

34-letni voznik motornega kolesa iz Kranja je vozil po levem prometnem pasu hitre ceste iz smeri Bertokov proti Škofijam. V levem ovinku, na delu, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem. S sprednjim desnim delom je trčil v zadnji levi blatnik osebnega avtomobila, ki ga je v isti smeri po desnem prometnem pasu vozil 33-letnik iz Kopra.

Voznik motornega kolesa je po trčenju zapeljal do varnostne ograje in padel čez ograjo, kjer je obležal. Motorno kolo je brez  voznika peljalo naprej še nadaljnjih 96 metrov. Voznik motornega kolesa je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je
na kraju prometne nesreče umrl.

V drugi prometni nesreči hude telesne poškodbe sopotnika

Včeraj ob 15. uri se je v prometni nesreči na regionalni cesti med Črnim Kalom in Rižano pri odcepu za Mostičje huje telesno poškodoval mladoletni sopotnik 58-letnika voznik motornega kolesa iz Ljubljane.

Ko je vozil za 43-letno voznico osebnega avtomobila, je slednja pred križiščem zmanjšala hitrost in zavila levo, voznik motornega kolesa pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avtomobila.

Po trčenju sta voznik motornega kolesa in 15-letni sopotnik padla po vozišču, pri čemer se je poznik huje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola.

Policisti so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali 121 prometnih nesreč, od tega osem nesreč z lahkimi poškodbami in ena s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 47 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 25-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 10 vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 44 tatvin, 19 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, po štiri povzročitve telesnih poškodb in grožnje, tri nasilja v družini, ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, poskus uboja in ponarejanje denarja.

*Fotografija je simbolična

Reševalno vozilo Slovenija 22-letnik zabodel sorodnika, sledilo je tole

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.