Slovenija
16 ogledov

Motoristov blizu 10 tisoč

Blagoslov motorjev in motoristov
1/17
Žurnal24 main
Na motorističnem blagoslovu v Mirni Peči se je zbralo največ motoristov do zdaj. "Padel je predlanski rekord," pove Pungerčar.
Fotografije rekordnega blagoslova motoristov si oglejte TUKAJ.

Na 13. motorističnem blagoslovu, ki sta ga Moto klub Trebnje in domačin Leopold Pungerčar, predsednik Zveze moto klubov Slovenije, tudi tokrat pripravila na velikonočni ponedeljek, se je zbralo največ motoristov do zdaj. "Padel je predlanski rekord, ko se je tu zbralo preko osem tisoč motoristov. Ocenjujemo, da jih je danes blizu deset tisoč," je povedal Pungerčar.

Blagoslov je po sveti maši opravil domači župnik Janez Rihtaršič, kot vedno pa se ga je udeležil tudi Janez Šimenc, nekdanji mirnopeški župnik in pobudnik prvega blagoslova. Motoriste so pozdravili domači župan Zvone Lah, pa trebanjski Alojzij Kastelic in mokronoško-trebelanski Anton Maver, manjkala ni niti ljubiteljica avto-moto športa Renata Brunskole, poslanka in metliška županja, ki ravno danes praznuje rojstni dan, za kar so ji organizatorji namenili tudi voščilo z rožico in melodijo.


Lani manj nesreč
Prometna varnost se je v lanskem letu v primerjavi z letom prej izboljšala, saj se je število smrtnih žrtev med vozniki motornih koles zmanjšalo za 26 odstotkov, za 11 odstotkov pa je bilo tudi manj prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki motornih koles. "Motoristi so še vedno najbolj ogrožena skupina udeležencev v cestnem prometu, saj je tveganje za smrt pri vožnji z motornim kolesom petdesetkrat večje kot pri vožnji z osebnim avtomobilom," je dodal Pungerčar in opozoril, da je eden najpomembnejših dejavnikov za varnost motoristov njihova vidnost. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.