Slovenija
24 ogledov

Motoristu 950 € kazni

(Foto: null) Žurnal24 main
Tudi zadnji avgustovski konec tedna niso zatajili slovenski pivci – vozniki. Morda je rekorder ravno Primorec, ki bo za „pogum“ segel precej globoko v žep.

Piranski policisti so včeraj popoldne v Seči ustavili motorista, ki je vijugal po cesti. 46-letni domačin je napihal kar 1,37 mg alkohola v litru izdihanega zraka, kar bi bilo po starem skoraj 3,5 promila. Možakarja so pridržali na „prisilnem“ treznjenju. Zjutraj glava zagotovo ni bila lahka, tudi spričo dejstva, da bo za prekršek odštel 950 evrov kazni. S koprske uprave poročajo, da so ponoči pridržali še dva opita voznika.

S tem dela na Obali ni bilo konec; zvečer so policisti v Izoli zasegli Audija 37-letnemu Izolanu, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v preteklosti pa je storil že več hujših kršitev cestno prometnih predpisov. Prejel je tudi plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Poostrene kontrole prometa
Pred začetkom novega šolskega leta sicer policisti pripravljajo poostrene nadzore prometa; akcije bodo potekale vse do 10. septembra.

V okviru priprav na novo šolsko leto so policisti o varnosti govorili že prejšnji teden. Po besedah višje svetovalke Ministrstva za promet Vesne Marinko se je sicer varnost otrok v zadnjih desetih letih bistveno izboljšala, kar pa nas "ne bi smelo zaslepiti, saj moramo vedno upoštevati dejstvo, da rezultati preteklih prizadevanj niso garancija za prihodnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.