Slovenija
23 ogledov

Možna krajevna neurja

alarm Meteoalarm.eu
Danes popoldne in zvečer so možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. Na manjših območjih se lahko pojavi tudi toča.

Dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, na vzhodu države še deloma sončno. Občasno bo deževalo predvsem ponekod v zahodni in severni Sloveniji, posamezne plohe ali nevihte pa so možne tudi drugod. Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 31 stopinj Celzija.

Hladna fronta nas bo od severozahoda dosegla popoldne. Proti večeru bodo krajevne padavine, ponekod nevihte, od severa pogostejše in se bodo ponoči razširile nad vso Slovenijo. Napovedani so tudi močnejši nalivi.

Dež naj bi do jutra večinoma ponehal, kljub temu pa bodo čez dan možne posamezne plohe. S prehodom vremenske fronte bo v naše kraje dotekel občutno hladnejši zrak. Jutrišnje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija.

Reke bodo pričele naraščati

Zaradi napovedanih popoldanskih padavin se pričakuje naraščanje rek v večjem delu države. Po podatkih Agencije RS za okolje (ARSO) se bodo pretoki rek povečali do srednjih. Ob močnejših neurjih lahko zlasti v hribovitih predelih države narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Opozarjajo, da pri tem lahko na izpostavljenih območjih pride do razlivanj in površinskih nanosov zemljine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.